Πέμπτη 13 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Πανελλαδική δράση σήμερα για την Παιδεία των αναγκών τους

Κινητοποιήσεις προγραμματίζονται από τους μαθητές σε πολλές περιοχές

Στο επόμενο από τα αγωνιστικά βήματα που αποφάσισε το Πανελλαδικό Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων προχωρούν σήμερα οι μαθητές που προγραμματίζουν κινητοποιήσεις σε τοπικό επίπεδο το μεσημέρι. Το Πανελλαδικό Συντονιστικό αποφάσισε επίσης τριήμερες καταλήψεις των σχολείων στις 19 - 20 - 21 Οκτώβρη, ενώ καλεί σε μαζική και οργανωμένη συμμετοχή στα απεργιακά συλλαλητήρια στις 19 Οκτώβρη στο πλάι των ταξικών δυνάμεων.

Στην Αθήνα και στον Πειραιά έχουν αποφασιστεί να γίνουν σήμερα κινητοποιήσεις στις εξής περιοχές: Στη 1 το μεσημέρι στα Πευκάκια από σχολεία της Ν. Ιωνίας, στους σταθμούς τρένου Μαρούσι και Ν. Ηράκλειο, στην οδό Αχιλλέως από σχολεία Κολωνού και Σεπολίων, στο σταθμό μετρό Νομισματοκοπείο από σχολεία Χαλανδρίου - Παπάγου - Χολαργού - Αγ. Παρασκευής, στην πλ. Γαρδένιας στου Ζωγράφου, στη διασταύρωση Θηβών και Ι. Οδού.

Επίσης, αύριο αποκλεισμοί δρόμων θα γίνουν και στην πλ. Δημαρχείου Α. Λιοσίων, στον πεζόδρομο Περιστερίου, στην οδό Αγχιάλου στον Πειραιά από σχολεία της Αγ. Σοφίας, στην πλατεία Κοραή από σχολεία του κέντρου του Πειραιά, μπροστά στο Δημαρχείο της Νίκαιας, στο λιμάνι στο Πέραμα.

Σε κινητοποίηση μαζί με την Ενωση Γονέων θα προχωρήσει το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Γκράβας αύριο Παρασκευή μαζί με την Ενωση Γονέων, στη 1.30 το μεσημέρι στην οδό Γαλατσίου.

Σε άλλες πόλεις

Με συγκέντρωση και μαζική εξόρμηση στο κέντρο του Ηρακλείου απάντησαν χτες το πρωί οι μαθητές μετά από κάλεσμα του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Ηρακλείου, ενημερώνοντας πλατιά για τα προβλήματα που τους οδηγούν στο δρόμο του αγώνα.

Η συγκέντρωση έγινε στις 11 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας με τη δυναμική συμμετοχή επίσης φοιτητών και σπουδαστών που συσπειρώνονται στο ΜΑΣ και από κει συγκροτημένα προχώρησαν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, πραγματοποιώντας δεκάδες συζητήσεις. Οι μαθητές έχουν αποφασίσει να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με συναυλία την ερχόμενη Παρασκευή στο κέντρο της πόλης.

Στη Θεσσαλία οι μαθητές προχωρούν στα σχολεία σε εκλογές των συλλογικών τους οργάνων. Στη Λάρισα και το Βόλο στο 25% των σχολείων περίπου έχουν ολοκληρωθεί οι εκλογές για τα 5μελή συμβούλια και είναι προγραμματισμένες για αυτές τις μέρες οι εκλογές για 15μελή, με μια προοπτική μέχρι το τέλος της βδομάδας να έχουν γίνει εκλογές στα μισά από το σύνολο των σχολείων. Αντίστοιχα, προχωρούν οι μαθητικές εκλογές και στην Καρδίτσα και τα Τρίκαλα.

Παράλληλα, συνεχίζουν και τις κινητοποιήσεις και για σήμερα προσανατολίζονται στη Λάρισα για κινητοποίηση στην Περιφέρεια και στο Βόλο για κινητοποίηση στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ