Πέμπτη 13 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
Απαιτεί άμεση κάλυψη των αναγκών των σχολείων

Την πολιτική υποβάθμισης της δημόσιας Εκπαίδευσης και την ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων καταγγέλλει με ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμαριάς. Στη συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας, με πρωτοβουλία των συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», συζητήθηκαν τα προβλήματα στο χώρο της Παιδείας και υιοθετήθηκε από όλες τις παρατάξεις - εκτός του ΣΥΝ - το ψήφισμα που κατέθεσαν οι κομμουνιστές σύμβουλοι. Ο εκπρόσωπος της Κίνησης Πολιτών Καλαμαριάς (ΣΥΝ) το καταψήφισε γιατί είχε θέσει ως προϋπόθεση να προστεθεί το αίτημα για παραίτηση της υπουργού Παιδείας.

Στο ψήφισμα που εγκρίθηκε αναφέρεται: «Η κατάσταση στο χώρο της Παιδείας κάθε σχολική χρονιά γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Η εκπαιδευτική διαδικασία αλλά και οι υποδομές συνεχώς υποβαθμίζονται. Ο δήμος μας δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να αποζημιώσει χαρακτηρισμένα οικόπεδα για να χτιστούν νέα σχολικά κτίρια. Τα λειτουργικά έξοδα για τις ανάγκες των σχολείων της Καλαμαριάς δεν μπορούν να καλυφθούν από την πενιχρή επιχορήγηση του υπουργείου. Οι συνθήκες της εκπαιδευτικής διαδικασίας και παραμονής των μαθητών στα σχολεία έχουν υποβαθμιστεί δραματικά. Τα σχολικά βιβλία δεν έχουν φθάσει ακόμα στο σύνολό τους στα σχολεία.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Καλαμαριάς απαιτούμε:

  • Την άμεση αποστολή όλων των σχολικών βιβλίων στα σχολεία. Θα αντιπαλέψουμε οποιαδήποτε παγίωση αυτής της πρακτικής, με τα βιβλία, στο μέλλον.
  • Αμεση ενίσχυση των Σχολικών Επιτροπών του δήμου μας με έκτακτη επιχορήγηση από το υπουργείο στα επίπεδα του 2009.
  • Διεκδικούμε γενναία ενίσχυση των κονδυλίων για την Παιδεία από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.
  • Δηλώνουμε ότι είμαστε αντίθετοι στην ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων και σε βανδαλισμούς στα σχολικά κτίρια.
  • Διεκδικούμε την άμεση χρηματοδότηση από το κράτος της αποζημίωσης των χαρακτηρισμένων οικοπέδων που προορίζονται για σχολική στέγη.
  • Διεκδικούμε Ενιαία Υποχρεωτική 12χρονη Δημόσια Δωρεάν Εκπαίδευση».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ