Σάββατο 6 Ιούνη 2020 - Κυριακή 7 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΛΑΡΥΜΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΚΟ

Με μεγάλη συμμετοχή εργατών της ΛΑΡΚΟ, αυτοαπασχολούμενων, άλλων εργαζομένων, νέων, απόμαχων της δουλειάς και κατοίκων της περιοχής, έγινε το βράδυ της Παρασκευής στη Λάρυμνα η συγκέντρωση - συζήτηση που οργάνωσε το ΚΚΕ, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Στην εκδήλωση ξεχώρισε η παρουσία εκπροσώπων από τα επιχειρησιακά σωματεία των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ σε Λάρυμνα, Εύβοια, Αϊ - Γιάννη Βοιωτίας και την έδρα της επιχείρησης στην Αθήνα, των κλαδικών Συνδικάτων Μετάλλου Φθιώτιδας, Εύβοιας, Βοιωτίας, του Εργατικού Κέντρου Λαμίας και της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων (ΟΜΕ). Παραβρέθηκαν ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Κώστας Μπάτσικας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ. Επίσης, ο δήμαρχος Λοκρών, Θανάσης Ζεκεντές.

Την εκδήλωση με θέμα «Το ΚΚΕ συζητά με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και τους κατοίκους της περιοχής για τον αγώνα τους και τις προτάσεις του Κόμματος για τη λειτουργία της και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων» άνοιξε ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ανατ. Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ και εργαζόμενος στη ΛΑΡΚΟ.

Μεταξύ άλλων, σημείωσε για την πρωτοβουλία αυτή του ΚΚΕ ότι «αποτελεί συνέχεια της σταθερής, αταλάντευτης στήριξης του Κόμματος στον δίκαιο και τίμιο αγώνα των εργαζομένων, έναν αγώνα όπου ο προσανατολισμός, η ενότητα, η διάρκεια, η αντοχή αποτελούν ελπίδα και πυξίδα για όλη την εργατική τάξη και βραχνά για την κυβέρνηση, τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, την ΕΕ, το κεφάλαιο (...) Και με αυτήν την εκδήλωση στέλνει μήνυμα στήριξης στον αγώνα που διεξάγουν για τον δημόσιο χαρακτήρα της ΛΑΡΚΟ, την εξασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων (...) Για να δυναμώσει η πάλη για ανάπτυξη της ΛΑΡΚΟ σε όφελος των εργαζομένων και του λαού της χώρας μας».

Μετά την τοποθέτηση του Δ. Κουτσούμπα ακολούθησαν παρεμβάσεις από εκπροσώπους σωματείων, φορέων, εργαζόμενους και κατοίκους της περιοχής, μέσα από τις οποίες αναδείχτηκαν η αγανάκτηση και η οργή για τις εξελίξεις, η αγωνία για το αύριο, η βαθιά εκτίμηση για τη στήριξη του ΚΚΕ. Κυρίως, όμως, μετέφεραν την αποφασιστικότητα για κλιμάκωση του αγώνα, με επόμενο σταθμό το μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα το Σάββατο 13 Ιούνη, στις 11 το πρωί, στο Σύνταγμα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Θέλουμε δουλειά, καμίνια - μηχανές βάλτε τα μπροστά» (2023-12-09 00:00:00.0)
Με μεγάλη απήχηση η διακίνηση του «Ριζοσπάστη» με το αφιέρωμα στη ΛΑΡΚΟ (2022-06-15 00:00:00.0)
Εργάτες, βιοπαλαιστές αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι ένωσαν τις φωνές τους (2022-02-22 00:00:00.0)
Κάλεσμα ξεσηκωμού μπροστά στην απεργιακή συγκέντρωση του Σαββάτου (2020-10-13 00:00:00.0)
Επίκαιρη η έκδοση που «ζωντανεύει» την απεργία του 1977 (2020-01-25 00:00:00.0)
Ενας χρόνος χωρίς τον Δήμο (1997-07-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ