Σάββατο 13 Ιούνη 2020 - Κυριακή 14 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
Τη φωνή της με τους υγειονομικούς ενώνει ξανά η ΟΓΕ

Τη φωνή τους με τους εργαζόμενους στην Υγεία ετοιμάζονται να ενώσουν για μια ακόμα φορά τη μέρα της πανυγειονομικής απεργίας οι Σύλλογοι και οι Ομάδες της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας. Παράλληλα, αναλαμβάνουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες, συντονίζουν τη δράση τους με σωματεία και φορείς, με αιτήματα και διεκδικήσεις απέναντι στην κατάσταση και τις ελλείψεις στα νοσοκομεία και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σε κάθε περιοχή.

«Το μέτωπο αγώνα και διεκδίκησης για την Υγεία βρίσκεται πάντα στις προτεραιότητες της δράσης της ΟΓΕ, των Συλλόγων και των Ομάδων της», επισημαίνει η Μαρία Μανιατάκου, μέλος του Προεδρείου της Ομοσπονδίας, γιατρός στο Νοσοκομείο της Θήβας. Στις συνθήκες της πανδημίας, όπως εξηγεί, «αποκαλύφθηκε με ακόμα πιο έντονο τρόπο η "γύμνια" των νοσοκομείων και των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας». Η «γύμνια» αυτή είναι εδώ και την «επόμενη μέρα», καθώς «η κυβέρνηση δεν έχει κάνει το παραμικρό για την ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας», αλλά αντίθετα «συνεχίζει να προωθεί την ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίησή του» και να αντιμετωπίζει τις ανάγκες των γυναικών και των οικογενειών τους ως «κόστος».

Την κατάσταση που επικρατεί στην Υγεία τη γνωρίζουν καλά οι εργαζόμενες στον κλάδο, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, οι εργαζόμενες στην καθαριότητα και άλλες υπηρεσίες. «Οι γυναίκες συνάδελφοι επιβαρυνθήκαμε επιπλέον λόγω των δραματικών ελλείψεων σε προσωπικό, δουλεύοντας χωρίς άδειες, χωρίς να έχουμε πού να αφήσουμε τα παιδιά μας», σημειώνει. Τη γνωρίζουν όμως, όπως προσθέτει, και οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών που «ζουν με το άγχος αν θα καταφέρουν να εξασφαλίσουν τη συνταγογράφηση των απαραίτητων φαρμάκων και εξετάσεων, τις εξετάσεις για την παρακολούθηση της εγκυμοσύνης, τον τοκετό, τον παιδίατρο και τα εμβόλια των παιδιών».

«Αυτήν την περίοδο, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, αναδείχτηκε η αξία ενός αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας, σε όλες τις βαθμίδες, σύγχρονου και πλήρως εξοπλισμένου, που θα είναι ικανό να προστατεύσει εμάς και τις οικογένειές μας σε κάθε περίσταση», υπογραμμίζει και τονίζει ότι «σήμερα είναι ζωτικής σημασίας να διεκδικήσουμε πιο οργανωμένα, πιο αποφασιστικά ένα σύστημα Υγείας αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν για όλους, στο επίπεδο των δυνατοτήτων που προσφέρει σήμερα η εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ