Τρίτη 16 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Η αλληλεγγύη μάς δίνει δύναμη και αντοχή!»

Συζητώντας με τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ και με μέλη των οικογενειών τους, στη διαδήλωση προς το Σύνταγμα και στη συγκέντρωση που ακολούθησε, το στοιχείο που μας ξεχωρίζουν δεν είναι άλλο από τη σημασία της πλατιάς και συνεχιζόμενης εργατικής - λαϊκής αλληλεγγύης στον αγώνα που δίνουν.

«Είναι μεγάλη στήριξη για μας, για τη συνέχιση του αγώνα μας, η υποδοχή των εργαζομένων της Αθήνας. Η αλληλεγγύη που μας εκφράζουν για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες, αλλά και τις φορές που έχουν επισκεφθεί το εργοστάσιο αντιπροσωπείες των συνδικάτων», δηλώνει στον «Ριζοσπάστη» ο Αλέκος, εργαζόμενος στη ΛΑΡΚΟ, την ώρα που ανηφορίζει μαζί με τους υπόλοιπους διαδηλωτές από την Ομόνοια προς το Σύνταγμα. Και προσθέτει: «Είναι αυτή η αλληλεγγύη που μας έδωσε δύναμη να αντέξουμε τη λασπολογία και τις βρώμικες επιθέσεις σε βάρος μας».

«Νιώθουμε το αγκάλιασμα των άλλων εργαζομένων»

«Στο εργοστάσιο της Λάρυμνας υπάρχουν πάνω από 200 εργαζόμενοι που δουλεύουμε με καθεστώς εργολαβίας. Αμειβόμαστε με ψίχουλα, δηλαδή 700 και 800 ευρώ το μήνα, και αυτά τα παίρνουμε με καθυστέρηση μηνών και κάτω από πίεση και κινητοποιήσεις. Παράλληλα είμαστε εκτεθειμένοι στους εκβιασμούς του εργολάβου και της εργοδοσίας της ΛΑΡΚΟ», περιγράφει ο Βαγγέλης, εργολαβικός εργαζόμενος στη ΛΑΡΚΟ, τονίζοντας παράλληλα: «Το αγκάλιασμα που νιώθουμε από τους εργαζόμενους της Αθήνας, η κατανόησή τους στα προβλήματά μας, είναι μεγάλη ηθική ανταμοιβή για μας».

Οι γυναίκες σταθερά στο πλευρό των εργατών της ΛΑΡΚΟ

«Εμείς οι γυναίκες της ΛΑΡΚΟ, οι γυναίκες της Λοκρίδας, που ξέρουμε τι είναι να δουλεύεις στο εργοστάσιο, να ζεις καθημερινά με το φόβο και την αγωνία αν ο άντρας σου, ο αδερφός σου, ο πατέρας σου, θα γυρίσουν ζωντανοί από τη δουλειά, είμαστε σήμερα εδώ στο συλλαλητήριο της Αθήνας, στον αγώνα να σταματήσουν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης που διαλύουν τις ζωές μας, που μαραζώνουν τις περιοχές όπου ζούμε. Είμαστε εδώ, όπως έκαναν πάντα οι γυναίκες της περιοχής μας», δηλώνει στον «Ριζοσπάστη», η Γ. Σ., σύζυγος εργαζόμενου της ΛΑΡΚΟ και μία από τις πολλές γυναίκες της περιοχής που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ