Τρίτη 16 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΞΑΝΘΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ευθύνη της κυβέρνησης η κατάσταση με την πανδημία στην περιοχή

Την ανάγκη διεκδίκησης μέτρων ουσιαστικής προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας, ως απάντηση στην κυβερνητική ανεπάρκεια για τη διαχείριση της πανδημίας στην περιοχή, αναδεικνύει μεταξύ άλλων η ΤΕ Ξάνθης του ΚΚΕ.

Σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει πως αντί για μαζικά τεστ σε γειτονιές, χωριά, εργασιακούς χώρους και στρατόπεδα, ώστε να περιορίζεται άμεσα η εξάπλωση, «με τυμπανοκρουσίες αναγγέλθηκε το διήμερο των τεστ με προαιρετική προσέλευση» και προσθέτει: «Η οργάνωση της δειγματοληψίας της Παρασκευής ήταν τουλάχιστον πρόχειρη, μιας και ενώ είχε προγραμματιστεί για τις ώρες 9.00 - 14.00, από τις 12.00 είχαν τελειώσει τα υλικά».

Επίσης, αναφέρει πως εδώ και δυο μήνες, η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ξάνθης κατέθεσε το αίτημα για να προμηθευτεί το Νοσοκομείο Ξάνθης μηχάνημα PCR, για να μπορούν να γίνονται στην Ξάνθη οι μοριακοί έλεγχοι και να μην εξαρτώνται από άλλα νοσοκομεία, κάτι που καθιστά χρονοβόρα τη διαδικασία, αίτημα που ακόμα δεν έχει καλυφθεί. Ως αποτέλεσμα, οι εκπαιδευτικοί που δώσανε δείγματα, ενημερώθηκαν πως τα αποτελέσματα θα βγουν μέχρι το τέλος της άλλης βδομάδας.

Οπως υπογραμμίζει, ερωτήματα προκαλεί και η μη επίταξη του ιδιωτικού τομέα, που συνεχίζει να κερδοσκοπεί, ιδιαίτερα στην περίπτωση των διαγνωστικών τεστ. Παράλληλα, τονίζει πως δεν λήφθηκε ιδιαίτερη πρόβλεψη για την προστασία της υγείας των μαθητών, των γονιών τους και των εκπαιδευτικών, καθώς έγιναν προληπτικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι στους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων που κλείσανε, αλλά όχι στους μαθητές.

Οσον αφορά τα κενά του οργανογράμματος του Νοσοκομείου Ξάνθης και των δομών Πρωτοβάθμιας Υγείας, η ΤΕ Ξάνθης τονίζει την ανάγκη κάλυψής τους με μόνιμο προσωπικό και επαρκούς στελέχωσης του ΕΟΔΥ, με μόνιμη παρουσία πολλών κλιμακίων στην Ξάνθη.

Τέλος, η ανακοίνωση τονίζει πως η ματαίωση των υπαίθριων αγορών όλο αυτό το διάστημα έχει οδηγήσει σε απόγνωση παραγωγούς, πωλητές αλλά και εργαζόμενους σε αυτές. «Η αποζημίωσή τους πρέπει να είναι άμεση και καθολική», αναφέρει και προσθέτει: «Ταυτόχρονα, σε χωριά που μπαίνουν σε καραντίνα χρειάζονται ιδιαίτερα μέτρα στήριξης, άδειες ειδικού σκοπού σε όλους τους εργαζόμενους, αποζημίωση για ζημιές σε αυτοαπασχολούμενους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ