Τρίτη 16 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Πλούσιο πρόγραμμα παρεμβάσεων για την Υγεία

Στο πλαίσιο της σημερινής πανυγειονομικής απεργίας

Από την παρέμβαση στο Λοιμωδών
Από την παρέμβαση στο Λοιμωδών
Στο πλευρό των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία και στις δομές ΠΦΥ στέκονται και σήμερα εργατικά σωματεία και φορείς της Αττικής, ξεδιπλώνοντας παράλληλες δράσεις στις συνοικίες, διεκδικώντας αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, υψηλών προδιαγραφών σύστημα Υγείας. Συγκεκριμένα:

  • Στη Δυτική Αθήνα θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις στις 8.30 π.μ. στα τρία ΠΕΔΥ της περιοχής.
  • Στην Ανατολική Αττική θα γίνουν συγκεντρώσεις σε όλα τα Κέντρα Υγείας της περιοχής, στις οποίες καλεί το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, το οποίο διεκδικεί και την άμεση κατασκευή δημόσιου Γενικού Νοσοκομείου στην περιοχή.
  • Στη Νέα Ιωνία θα γίνει συγκέντρωση στις 7 μ.μ., στην πλατεία Σημηριώτη.
  • Στον Ταύρο θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στις 8 π.μ. έξω από το ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ). Η κινητοποίηση αποφασίστηκε σε σύσκεψη για την Υγεία που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Μοσχάτου - Ταύρου, με τη συμμετοχή της Ενωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλλιθέας και γύρω περιοχών.
  • Στην Καλλιθέα, στην πλατεία Δαβάκη στις 7.30 μ.μ.
  • Στον Πειραιά θα πραγματοποιηθούν δράσεις από σωματεία και φορείς ως εξής: Στις 10.30 π.μ. στο Τζάνειο και στο Κέντρο Υγείας στον Οίκο Ναύτου. Στις 10 π.μ. στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Στις 9 π.μ. στο ΠΕΔΥ Δραπετσώνας. Στις 10.30 π.μ. στην ΤΟΜΥ Κορυδαλλού. Στις 10.30 π.μ. στο ΠΕΔΥ Περάματος.
Κινητοποίηση χτες για το Λοιμωδών

Στο μεταξύ, κινητοποίηση έξω από το Νοσοκομείο Λοιμωδών στο πλαίσιο των δράσεων για την προπαγάνδιση της πανυγειονομικής - πανελλαδικής 24ωρης απεργίας πραγματοποίησαν χτες το πρωί σωματεία και φορείς των δήμων Αιγάλεω - Χαϊδαρίου - Αγίας Βαρβάρας.

«Το Λοιμωδών να λειτουργήσει πλήρως ξανά ως νοσοκομείο», έγραφε το πανό των σωματείων και των μαζικών φορέων, δίνοντας το στίγμα της κινητοποίησης, όπου χαιρέτισαν ο Μιχάλης Σελέκος, πρώην εργαζόμενος και συνδικαλιστής στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο Χαϊδαρίου, και ο Θοδωρής Κρέπαπας εκ μέρους του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ της περιοχής.

Ο Μ. Σελέκος αναφέρθηκε στη σημασία του πολύμηνου αγώνα που έδωσαν παλαιότερα (2013) οι εργαζόμενοι, τα σωματεία, οι μαζικοί φορείς και ο λαός της περιοχής για να μην κλείσει το Νοσοκομείο, αλλά και κατόπιν για να επαναλειτουργήσει. Πρόσθεσε ότι η επαναλειτουργία του Λοιμωδών, με βάση τις σύγχρονες υγειονομικές ανάγκες, θα δώσει πολύτιμη «ανάσα» στα νοσοκομεία «Αττικόν» και Γενικό Κρατικό Νίκαιας, τα οποία είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένα.

Ο Θ. Κρέπαπας στάθηκε στις ελλείψεις και στα προβλήματα που αναδείχθηκαν στα νοσοκομεία και τις δημόσιες μονάδες Υγείας της περιοχής και στην περίοδο της πανδημίας, ενώ αναφέρθηκε στη σημασία της σημερινής απεργίας, τονίζοντας την ανάγκη οι συνταξιούχοι να συμπαρασταθούν μαζικά στον αγώνα των υγειονομικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ