Παρασκευή 4 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επικίνδυνες και ανθυγιεινές απόψεις

Επικίνδυνες για το δημόσιο σύστημα περίθαλψης χαρακτηρίζει η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) τις διάφορες απόψεις που οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση των δομών του.

Η ΟΕΝΓΕ σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι η έλλειψη ουσιαστικής γνώμης και η αμετροέπεια με την οποία προσεγγίζονται τα θέματα περίθαλψης και ασφάλισης καθιστούν αυτές τις απόψεις επικίνδυνες για το σύστημα περίθαλψης και αποδεικνύουν στην πράξη τους ουσιαστικούς λόγους που το ΕΣΥ αντιμετωπίζεται ως ενοχλητικό φορτίο για όσους διαχειρίζονται ή ελπίζουν ότι θα διαχειριστούν το θέμα της υγείας στο μέλλον. Η προβαλλόμενη, συνεχίζει η ανακοίνωση, ως «ούλτρα» εκσυγχρονιστική αντίληψη ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών υγείας με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί στη διάλυση του ΕΣΥ με άγριες επιπτώσεις στην κοινωνία.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί δηλώνουν πως θα υπερασπίσουν το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα του συστήματος υγείας, γιατί πιστεύουν πως οι Ελληνες πολίτες πρέπει να προσεγγίζουν ισότιμα, άμεσα, με κοινωνική αλληλεγγύη το δημόσιο σύστημα υγείας, καταλήγει η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ, η οποία καλεί τους πολίτες να καταδικάσουν άμεσα αυτή την προοπτική, υποστηρίζοντας τις κατακτήσεις τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ