Παρασκευή 4 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΘΗΝΑ
Παρκάρισμα επί πληρωμή

Συμφωνία Αβραμόπουλου - Δαμανάκη

Μακριά από το αρμόδιο όργανο λήψης αποφάσεων, το δημοτικό συμβούλιο, Δ. Αβραμόπουλος και Μ. Δαμανάκη - σε συνάντηση που είχαν χτες με πρωτοβουλία της τελευταίας - συμφώνησαν να προχωρήσουν στην επαναφορά των παρκομέτρων στο κέντρο της Αθήνας.

Ο δήμαρχος Αθηναίων και η επικεφαλής της παράταξης «Πρωτεύουσα - Δύναμη», συμφώνησαν το νέο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης να είναι υπό την ευθύνη της δημοτικής αρχής, ωστόσο απέφυγαν να διευκρινίσουν αν οι... πολυπόθητες θέσεις στάθμευσης θα είναι επί πληρωμή ή όχι. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, αμφότεροι τείνουν στην επιβολή εισιτηρίου, ιδίως κατά τις ώρες αιχμής.

Αλλωστε σ' αυτό ήταν σύμφωνοι και την περίοδο που εφαρμόστηκε από την εταιρία «Κοκκινάκης ΑΕ» το σύστημα ηλεκτρονικά ελεγχόμενης στάθμευσης.

Κατά πώς «τα βρήκαν» Δ. Αβραμόπουλος και Μ. Δαμανάκη, οι δημότες ή οι επισκέπτες της πόλης δε θα πληρώνουν μόνο για να παρκάρουν στους κεντρικούς δρόμους αλλά και για να αφήσουν τα αυτοκίνητά τους στα 6 γκαράζ που είχε εξαγγείλει η δημοτική αρχή πως θα κατασκευαστούν. Κοινή θέση των δύο παρατάξεων είναι η κατασκευή των γκαράζ με τη μέθοδο της αυτοχρηματοδότησης και την επιβολή εισιτηρίου για όσους τα χρησιμοποιούν. Αν κρίνουμε από τη λειτουργία του γκαράζ στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, αυτό προβλέπεται μάλλον τσουχτερό. Κατά τ' άλλα, αμφότεροι έκαναν λόγο για... δημοτικά γκαράζ που θα εξυπηρετούν τους δημότες της Περιφέρειας και ιδίως αυτούς που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το μετρό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ