Παρασκευή 4 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
Προς κινητοποίηση για τις «αντικειμενικές αξίες»

Ετοιμοι για δυναμικές κινητοποιήσεις δηλώνουν οι κάτοικοι της Σαντορίνης, εξαιτίας των νέων αντικειμενικών αξιών ακινήτων για το νησιά, που ανακοίνωσε πρόσφατα το υπουργείο Οικονομικών και ισχύουν από την έναρξη του νέου έτους. Σύσσωμος ο Σαντορινιώτικος λαός είναι έτοιμος να προβεί «σε σκληρές αγωνιστικές κινητοποιήσεις», όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα που συστάθηκε γι' αυτό το λόγο, αν η κυβέρνηση δεν ανακαλέσει άμεσα την ισχύ των αντικειμενικών αξιών.

Με έγγραφη διαμαρτυρία προς τον υπουργό Οικονομικών, η Επιτροπή Αγώνα Σαντορίνης, «εκφράζει οργή και αγανάκτηση για την ειδική μεταχείριση και άδικη αντιμετώπιση που έχει το νησί όσον αφορά τις αντικειμενικές αξίες ακινήτων. Αδυνατούμε να κατανοήσουμε τα κριτήρια που σας οδήγησαν να καταλήξετε στην επιβολή αυτών των εξωπραγματικών τιμών, γνωρίζοντας μάλιστα, σύμφωνα με τις εξαγγελίες σας, ότι οι τιμές αυτές πρέπει να είναι κατώτερες κατά 30% τουλάχιστον από τις αγοραίες». Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι οι τιμές αυτές «είναι πολλαπλάσιες των πραγματικών», ενώ υπογραμμίζεται επίσης ότι «η πλειοψηφία των κατοίκων δεν είναι επιχειρηματίες και ξενοδόχοι αλλά αγρότες, τεχνίτες, επαγγελματίες, εργάτες, γενικά βιοπαλαιστές».

Με δήλωσή στο «Ρ» ο Β. Σιγάλας, επικεφαλής της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» και μέλος της Επιτροπής Αγώνα, τονίζει ότι οι νέες αντικειμενικές αξίες που επέβαλε το υπουργείο Οικονομικών, είναι σε πολλές περιπτώσεις πενταπλάσιες αυτών που ίσχυσαν μέχρι σήμερα, επισημαίνοντας ακόμη, «ότι οι κάτοικοι του νησιού δεν είναι διατεθειμένοι να αντιμετωπίσουν με σταυρωμένα χέρια αυτήν την κατάσταση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ