Τρίτη 28 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
Συνάντηση της πρέσβειρας της Κούβας με την ΚΟ Αρτας του ΚΚΕ

Από τη συνάντηση της πρέσβειρας της Κούβας (δεύτερη από δεξιά) με την ΚΟ Αρτας του ΚΚΕ
Από τη συνάντηση της πρέσβειρας της Κούβας (δεύτερη από δεξιά) με την ΚΟ Αρτας του ΚΚΕ
Με αφορμή την επίσκεψη της πρέσβειρας της Κούβας, Σέλμις Μαρία Ντομίνγκες Κορτίνα, στην Αρτα, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Ιούλη, συνάντηση με αντιπροσωπεία της Τομεακής Επιτροπής Αρτας του ΚΚΕ. Εκτός από την πρέσβειρα πήραν μέρος ο πρόξενος της Κούβας στην Ελλάδα, Οριόλ Μαρέρο, και ο Βελισάριος Κοσσυβάκης, εκ μέρους της ελληνικής Επιτροπής που προβάλλει το αίτημα για απονομή του φετινού Νόμπελ Ειρήνης στους γιατρούς της Κούβας, διευθυντής της «New Star Art Cinema». Την ίδια μέρα η πρέσβειρα έδωσε συνέντευξη Τύπου στο Εργατικό Κέντρο Αρτας. Την Παρασκευή 24/7 έγινε στην πόλη μία πολύ επιτυχημένη εκδήλωση που διοργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο και η Επιτροπή για το Νόμπελ στους Κουβανούς γιατρούς στον κινηματογράφο «Ορφέας», όπου συμμετείχε πλήθος κόσμου, φίλων της Κούβας, που είχαν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την κουβανέζικη ταινία «Χορεύοντας με την Μαργκό» και ένα μουσικό λαϊκό ταξίδι που επιμελήθηκε το μαθητικό συγκρότημα «Δικριάν».

Στη συνάντηση με την ΤΕ Αρτας του ΚΚΕ ο Γραμματέας της ΚΟ Αρτας, Χρήστος Γκράτσας, αφού αναφέρθηκε στην πρόσφατη κοινή ανακοίνωση των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων που καταδίκασαν τον αποκλεισμό της Κούβας από τις ΗΠΑ, σημείωσε ότι η απαγόρευση των ΗΠΑ στην Κούβα να εισάγει προστατευτικό εξοπλισμό, αναπνευστήρες και διαγνωστικά τεστ αποτελεί την πιο αποτρόπαιη εκδήλωση του 60χρονου εγκληματικού αποκλεισμού. Παράλληλα, χαιρέτισε τη στάση διεθνιστικής αλληλεγγύης που επιδεικνύει η Κούβα, αποστέλλοντας γιατρούς σε πολλές χώρες για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η πρέσβειρα της Κούβας στάθηκε στην έντονη επιθετικότητα από την πλευρά της κυβέρνησης των ΗΠΑ προς την Κούβα, επειδή για άλλη μια φορά δείχνει την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη της σε άλλους λαούς που της ζητάνε βοήθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19. Τόνισε ότι εκατοντάδες Κουβανοί γιατροί έχουν ριχτεί στη μάχη βοηθώντας συναδέλφους τους σε 34 χώρες. Τέλος, στάθηκε στην αποφασιστική βοήθεια και στήριξη που έχουν από το ΚΚΕ.

Στο περιθώριο της συνάντησης, ο Β. Κοσσυβάκης παρέδωσε στην ΚΟ Αρτας αρχειακό υλικό κυρίως για την απελευθέρωση της Αρτας από τον ΕΛΑΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ