Τρίτη 11 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΦΟΝΙΚΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΕΥΒΟΙΑ
ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ
«Λασπομαχία» για να κρύψουν τις μεγάλες τους ευθύνες

Σε άλλη μια μεταξύ τους λασπομαχία επιδόθηκαν τα κόμματα του κεφαλαίου, πάνω στα συντρίμμια και τους νεκρούς της Εύβοιας, εναλλάσσοντας μεταξύ τους ρόλους και επιχειρήματα για να αποσείσουν τις ευθύνες που βαραίνουν όλους τους διαχρονικά.

Χαρακτηριστικά, τα στελέχη της κυβέρνησης ΝΔ, αναμασώντας όσα έλεγαν παλαιότερα οι του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, π.χ. για τη Μάνδρα, μιλούσαν για έντονο φαινόμενο, με πολύ περισσότερη βροχή από όση ανέμεναν, παπαγαλίζοντας τα περί κλιματικής αλλαγής, αποσιωπώντας την πλήρη έλλειψη αντιπλημμυρικών και άλλων έργων ουσίας για το λαό, που θα μπορούσαν να είχαν αποσοβήσει την καταστροφή.

Στον ΣΥΡΙΖΑ βρήκαν ευκαιρία να θυμίσουν στη ΝΔ όσα έλεγε εκείνη ως αντιπολίτευση, για να υποστηρίξουν τώρα οι ίδιοι ότι «η ολιγωρία και οι ευθύνες του κρατικού μηχανισμού για την τραγωδία στην Εύβοια είναι δεδομένες», αποδίδοντάς τες στη ΝΔ, όπως έκανε προηγουμένως και αυτή ως αντιπολίτευση.

Στο ΚΙΝΑΛ, «ξεχνώντας» ότι η δικαιολογία περί «θεομηνίας» πρωτοχρησιμοποιήθηκε επί ΠΑΣΟΚ και Λαλιώτη για να αποσιωπήσει ευθύνες για καταστροφικές πλημμύρες σε Κόρινθο και αλλού, είπαν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ και οι αρμόδιοι της Πολιτικής Προστασίας φέρουν ακέραιη την ευθύνη για τις τραγικές συνέπειες της πλημμύρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ