Τρίτη 11 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΦΟΝΙΚΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΕΥΒΟΙΑ
Απίστευτη ταλαιπωρία για όσους έπρεπε να μετακινηθούν με φέρι μποτ

Από τις καταστροφικές πλημμύρες στην περιοχή των Ψαχνών και το Ληλάντιο Πεδίο προκλήθηκαν τεράστιες ζημιές στις υποδομές και το οδικό δίκτυο.

Γέφυρες κατέρρευσαν ή υπέστησαν μεγάλες ζημιές, οδικοί άξονες καταστράφηκαν, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πρόσβαση από τη Χαλκίδα προς τη Βόρεια και Νότια Εύβοια, αρκετά χωριά και οικισμοί να αποκλειστούν και κάτοικοι αλλά και εκδρομείς να εγκλωβιστούν.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στη γέφυρα του Λήλαντα στο ύψος του Βασιλικού, που υπέστη τεράστιες ζημιές, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία από και προς τη Νότια Εύβοια καθώς κόπηκαν οι γέφυρες και στα χωριά Αφράτι, Φύλλα και Μίστρο, με την κυκλοφορία να μην έχει αποκατασταθεί μέχρι αργά το απόγευμα της Δευτέρας.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα εκατοντάδες επισκέπτες, κάτοικοι της περιοχής και εργαζόμενοι που ήθελαν να απομακρυνθούν ή να μετακινηθούν για τη δουλειά τους, να καταφύγουν στη λύση του φέρι μποτ και να προκληθούν τεράστιες ουρές στο λιμάνι της Ερέτριας αλλά και του Μαντουδίου, καθώς τα δρομολόγια δεν επαρκούσαν για την εξυπηρέτηση των επιβατών. Την ίδια στιγμή, δεν υπήρχε καμία πρόβλεψη για τη ρύθμιση της αυξημένης κυκλοφορίας στο λιμάνι της Ερέτριας.

Την ενίσχυση των δρομολογίων με επιπλέον καράβια ζήτησε από το απόγευμα της Κυριακής, με παρέμβασή του στο αρμόδιο υπουργείο, ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Εύβοιας, αίτημα στο οποίο δεν υπήρξε άμεση ανταπόκριση, με αποτέλεσμα η ταλαιπωρία να συνεχίζεται και τη χτεσινή μέρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ