Τρίτη 11 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΦΟΝΙΚΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΕΥΒΟΙΑ
Σοβαρή καταγγελία για ρατσιστική συμπεριφορά την ώρα της πλημμύρας

Περιστατικό με ρατσιστικά χαρακτηριστικά σε βάρος ομάδας μεταναστών εργατών γης στην περιοχή του Ληλάντιου Πεδίου, την ώρα που η καταστροφική πλημμύρα ήταν σε εξέλιξη, καταγγέλλουν στον «Ριζοσπάστη» κάτοικοι της περιοχής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία, μια ομάδα μεταναστών που διαμένουν στην περιοχή, βρίσκονταν μαζί με άλλους κατοίκους στο δρόμο, την ώρα που επιχειρούσαν μηχανήματα. Σε ένα από αυτά τα μηχανήματα μαζί με τον οδηγό επέβαινε και αξιωματικός της Πυροσβεστικής, ο οποίος απευθύνθηκε έντονα και επιτακτικά προς μετανάστες και μόνο προς αυτούς ζητώντας τους να απομακρυνθούν και να φύγουν από την περιοχή.

Στην άμεση αντίδραση των υπόλοιπων κατοίκων που ανέφεραν ότι οι μετανάστες μένουν στην περιοχή και το σπίτι τους έχει πλημμυρίσει, ο αξιωματικός τούς ανέφερε ότι έχει εντολή από πολιτικό παράγοντα της περιοχής (το όνομα του οποίου είναι στη διάθεση της εφημερίδας) να απομακρύνει τους μετανάστες «για να μην κλέψουν άδεια σπίτια».

Τελικά, μπροστά στην έντονη αντίδραση των υπόλοιπων κατοίκων, που ανέφεραν ότι πρόκειται για ταλαιπωρημένους ανθρώπους που φαίνεται ότι βγήκαν από τα σπίτια τους φορώντας σορτσάκι και παντόφλες, ο οδηγός απομάκρυνε το βαρύ όχημα και το περιστατικό έληξε εκεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ