Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κηδεύτηκε χτες ο σύντροφος Φώτης Γεωργιάδης

Παρουσία συγγενών, συντρόφων, συναγωνιστών και φίλων κηδεύτηκε χτες το πρωί, με πολιτική τελετή, ο σ. Φώτης Γεωργιάδης, ιδρυτικό μέλος του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Θεσσαλονίκης, που πέθανε σε ηλικία 85 χρόνων.

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης αποχαιρέτησαν τον αλύγιστο, σεμνό και γεμάτο αυταπάρνηση αγωνιστή, ένα γνήσιο παιδί του Κόμματός του, του ΚΚΕ.

Στην προσωπικότητα του Φώτη Γεωργιάδη, που διαμορφώθηκε μέσα από τη ζωή με οδηγό τα ιδανικά του, στο ρόλο του ως συζύγου, πατέρα και παππού, αναφέρθηκε εκ μέρους της οικογένειας η κόρη του, Καίτη.

Εκ μέρους της Επιτροπής Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ τον επικήδειο εκφώνησε ο Σάκης Βαρδαλής. Αναφέρθηκε στις διάφορες χρεώσεις και υπεύθυνες θέσεις μέσα από τις οποίες υπηρέτησε το κίνημα και το Κόμμα ο σ. Φώτης Γεωργιάδης. Στη δράση του μέσα από την ΕΠΟΝ, τη Νεολαία ΕΔΑ, την Τοπική Διοίκηση, στην καταδίκη και εξορία στη Γιούρα, στη δράση του στον αθλητισμό και στον Γυμναστικό Σύλλογο «Ηρακλής», στον Ελληνοσοβιετικό Σύνδεσμο από το 1975 έως και τη διάλυσή του, και στη δράση του στον Ελληνοκουβανικό Σύνδεσμο στη Θεσσαλονίκη, από την ίδρυσή του το 1992 που εκλέγεται πρόεδρος και από το 2015 ως επίτιμος πρόεδρος, μέχρι το θάνατό του.

Μιλώντας για τη στάση του σ. Φώτη ως μέλους του Κόμματος από το 1975, ο Σ. Βαρδαλής σημείωσε: «Δεν λάθεψε ούτε σε περιόδους που το Κόμμα πέρασε κρίσεις και διασπάσεις, όπως αυτή του 1968 και το 1991. Και δεν λάθεψε, γιατί πίστευε βαθιά μέσα του ότι ο αγώνας ενάντια στους καπιταλιστές θα είναι κούφιος και αναποτελεσματικός αν δεν συνδέεται με τον αγώνα ενάντια στα ιδεολογήματα που τον στηρίζουν, αν δεν συνδέεται με την πάλη ενάντια στον οπορτουνισμό.

Μόνιμη ήταν η έγνοια του για την οικονομική κατάσταση του Κόμματος. Ηταν πρωτοπόρος σε όλες τις Οικονομικές Εξορμήσεις και τακτικός ενισχυτής του.

Αγαπημένε μας σύντροφε Φώτη, υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε στους δρόμους που κι εσύ περπάτησες για την ανατροπή, την αλλαγή αυτού του κόσμου, για μια ανθρώπινη κοινωνία, το σοσιαλισμό - κομμουνισμό».

Συλλυπητήριο μήνυμα έστειλε η πρέσβειρα της Κούβας Σέλμις Μαρία Ντομίνγκες Κορτίνα. Οπως ανέφερε, «ο Φώτης δεν ήταν μόνο τέκνο της Ελλάδας, ήταν επίσης αγαπημένο τέκνο της Κούβας. Αφιέρωσε μεγάλο κομμάτι της ζωής του στην υποστήριξη του κουβανικού λαού, που τον δέχτηκε σαν παιδί του. Αισθανόταν όπως εμείς και δούλεψε ακούραστα για έναν κόσμο καλύτερο για όλους.

Ο Φώτης θα ζει για πάντα στις καρδιές μας, του αξίζει μια θέση στην ιστορία του κουβανικού λαού, όπως πολλοί φίλοι που έγιναν ένα με μας, που μοιράστηκαν τις δυσκολίες μας, τις μάχες και τις νίκες μας.

Ποτέ δεν τα παράτησε και ποτέ δεν θα τα παρατήσουμε».

Στο τελευταίο «αντίο» εκ μέρους του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρός του, Αποστόλης Σκούφας, αναφέρθηκε στην αφοσίωση του σ. Φώτη στην Κουβανική Επανάσταση, στο πάθος του για τα ιδανικά του σοσιαλισμού, στην περηφάνια του για τα επιτεύγματα του λαού της Κούβας στην Υγεία, στην Παιδεία, στον Αθλητισμό, και για τις δράσεις αλληλεγγύης των αποστολών της Κούβας στους λαούς του κόσμου. Επίσης αναφέρθηκε στις πολυάριθμες αποστολές του σ. Φώτη στην Κούβα και στις τιμητικές διακρίσεις του, όπως το 1995 στο 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο των Συνδέσμων στην Αβάνα, όπου τιμήθηκε με το κρατικό Μετάλλιο Φιλίας των Λαών από το ICAP, και το 2000, στο 2ο Παγκόσμιο Συνέδριο των Συνδέσμων στην Αβάνα, όπου τιμήθηκε με το κρατικό Μετάλλιο της Επανάστασης, με την υπογραφή του Φιντέλ Κάστρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ