Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Διαμαρτυρία για την άμεση καταβολή της αποζημίωσης «ειδικού σκοπού» και για μέτρα προστασίας

Την Τετάρτη 26/8, στις 5 μ.μ., στο υπουργείο Εργασίας

Σε διαμαρτυρία στο υπουργείο Εργασίας, την Τετάρτη 26 Αυγούστου, στις 5 μ.μ., καλεί το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής. Το Συνδικάτο απαιτεί να μπει τέρμα στις απαράδεκτες καθυστερήσεις στην καταβολή της αποζημίωσης «ειδικού σκοπού», να παρθούν μέτρα για τη στήριξη των εργαζομένων, για την προστασία των δικαιωμάτων και της υγείας τους.

Η κυβέρνηση έχει δώσει στις επιχειρήσεις του κλάδου τη δυνατότητα να συνεχίσουν να έχουν τους εργαζόμενους σε καθεστώς αναστολής μέχρι το τέλος Σεπτέμβρη και την ίδια στιγμή συνεχίζει να κρατά τους εργαζόμενους απλήρωτους. Ετσι, ενώ είχε ανακοινωθεί ότι η πληρωμή του επιδόματος των 534 ευρώ θα γινόταν στις 11 και 12 Αυγούστου, στα τέλη της περασμένης βδομάδας οι εργαζόμενοι έμαθαν πως θα πρέπει να περιμένουν μέχρι το τέλος Αυγούστου για να πληρωθούν το επίδομα που αντιστοιχεί στον Ιούλη! Με τον ίδιο τρόπο, η καταβολή του επιδόματος του Ιούνη έγινε με έναν και ενάμιση μήνα καθυστέρηση.

Την ίδια και χειρότερη καθυστέρηση αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, όπως οι εποχικοί στον Επισιτισμό, που δικαιούνται παράταση του επιδόματος ανεργίας μέχρι και το τέλος Σεπτέμβρη. Ανάλογο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι που είναι ενταγμένοι στο πρόγραμμα «Συν-Εργασία»: Δουλεύουν με μειωμένο ωράριο και πετσοκομμένους μισθούς, ενώ το μέρος του μισθού τους που θα πρέπει να αναπληρώνεται από το κράτος καταβάλλεται με καθυστέρηση.

«Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για τη διασφάλιση του εισοδήματός μας! Απαιτούμε άμεσα να σταματήσει η κοροϊδία με την καταβολή της πενιχρής αποζημίωσης των 534 ευρώ, που καταβάλλεται κάθε δύο μήνες, δημιουργώντας άθλιες συνθήκες διαβίωσης σε μας και τις οικογένειές μας», τονίζει το Συνδικάτο στο κάλεσμά του. Οσον αφορά την κατάσταση στους χώρους δουλειάς, επισημαίνει ότι οι επιχειρηματικοί όμιλοι στον κλάδο «κυριολεκτικά έχουν ξεσαλώσει όσον αφορά το τσάκισμα των δικαιωμάτων», έχουν κάνει «λάστιχο» τα υγειονομικά πρωτόκολλα, επιβάλλουν στο λιγοστό προσωπικό εξαντλητικά ωράρια και τρέξιμο από πόστο σε πόστο.

Το Συνδικάτο διεκδικεί: Να πληρωθεί άμεσα η αποζημίωση «ειδικού σκοπού», να σταματήσει η κοροϊδία! Αμεση διακοπή πληρωμών σε ΔΕΚΟ, τράπεζες και εφορία. Αμεσα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων. Δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους. Δωρεάν πρόσβαση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Να ενταχτούν όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου στο μηχανισμό στήριξης χωρίς όρους και προϋποθέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ