Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ
Να χορηγείται δωρεάν η μη ιατρική μάσκα προστασίας σε προσωπικό και στρατευμένους

Να χορηγείται δωρεάν η μη ιατρική μάσκα προστασίας, που επέβαλε η κυβέρνηση να φορούν το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και οι στρατευμένοι, ζητούν με Ερώτησή τους προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης.

Συγκεκριμένα, στην Ερώτηση επισημαίνεται:

«Η κυβέρνηση με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Εσωτερικών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, επέβαλε την υποχρεωτική χρήση της μη ιατρικής μάσκας προστασίας σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού στο σύνολο της Επικράτειας, συμπεριλαμβανομένων των στρατοπέδων, των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης και όλων των ανοιχτών δομών φιλοξενίας.

Για το στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και τους στρατευμένους, λόγω του ωραρίου απασχόλησης, αλλά και των υπηρεσιών καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας, απαιτείται η αγορά σημαντικού αριθμού μασκών, γεγονός που επιβαρύνει τον προϋπολογισμό τους.

Η κυβέρνηση οφείλει να χορηγήσει άμεσα δωρεάν μάσκες σε όλους.

Ερωτάται ο κ. υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για τη δωρεάν εξασφάλιση μασκών στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και τους στρατευμένους;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ