Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
Με μάσκες το άνοιγμα των σχολείων

Συνεχίζει να παραπέμπει σε νεότερες ανακοινώσεις, στο μέλλον, το υπουργείο Παιδείας

Eurokinissi

Με το σταγονόμετρο συνεχίζει να δίνει η κυβέρνηση την εικόνα για το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτέμβρη, συνεχίζοντας να αφήνει πολλά αναπάντητα ερωτήματα που εντείνουν την ανησυχία γονιών, εκπαιδευτικών και μαθητών.

Χτες ανακοινώθηκε ότι η επαναλειτουργία των σχολείων θα γίνει σε πλήρη σύνθεση, δηλαδή με όλους τους μαθητές και όχι μισούς - μισούς εκ περιτροπής, όπως έγινε τον Μάη - Ιούνη. Ακόμα έγινε λόγος για «εκτεταμένη χρήση μάσκας» και για διαφορετικά διαλείμματα των μαθητών. Για άλλη μια φορά όμως δεν διευκρινίστηκε τι θα γίνει με τις ευπαθείς ομάδες μαθητών και εκπαιδευτικών, πώς θα αντιμετωπιστούν ελλείψεις χώρων και προβληματικές υποδομές που υπάρχουν σε πολλά σχολεία, δεν ειπώθηκε τίποτα για την αναπλήρωση της ύλης που χάθηκε την προηγούμενη χρονιά, για τη στελέχωση των σχολείων με το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό, με προσωπικό καθαριότητας, για σύνδεση των σχολικών συγκροτημάτων με υγειονομικές υπηρεσίες ώστε να υπάρχει η απαιτούμενη παρακολούθηση κ.ο.κ.

Οι ανακοινώσεις έγιναν χτες μετά από τηλεδιάσκεψη της υπουργού Νίκης Κεραμέως και των υφυπουργών Σοφίας Ζαχαράκη και Βασίλη Διγαλάκη με τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού Covid-19.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ