Τετάρτη 9 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συμμετείχε σε εκδήλωση του ΚΚ Χιλής

Μέλη και φίλοι του ΚΚΕ στο Βερολίνο συμμετείχαν σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Κομμουνιστικό Κόμμα Χιλής έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία, μπροστά από την Πύλη του Βρανδεμβούργου το Σάββατο 5 Σεπτέμβρη, για την επέτειο των 50 χρόνων από την ανάδειξη του Σαλβαδόρ Αλιέντε και της «Λαϊκής Ενότητας» στη χιλιανή κυβέρνηση.

Χαιρετισμό εκ μέρους του ΚΚΕ απηύθυνε η Αννα Γρηγοριάδου, μέλος της Κομματικής Επιτροπής Εξωτερικού του Κόμματος. Στο χαιρετισμό της εξέφρασε τη διεθνιστική αλληλεγγύη του ΚΚΕ προς το ΚΚ Χιλής και την πάλη του για την υπεράσπιση των συμφερόντων της εργατικής τάξης και του λαού της Χιλής.

Αναφερόμενη στη σημαντική επέτειο υπογράμμισε τις κατακτήσεις της κυβέρνησης του Σαλβαδόρ Αλιέντε για τα λαϊκά στρώματα, όπως η αύξηση των μισθών των εργατών και οι εκτεταμένες απαλλοτριώσεις επιχειρήσεων και εκατομμυρίων στρεμμάτων γης, αλλά και τις αντιφάσεις της προσπάθειας διαχείρισης υπέρ του λαού ενός άδικου εκμεταλλευτικού συστήματος, χωρίς να έχει κλονιστεί η πραγματική αστική εξουσία.

Κλείνοντας αναφέρθηκε στο πραξικόπημα που οργάνωσαν αντιδραστικές και φασιστικές δυνάμεις, υπό την ηγεσία του Πινοσέτ και με τη στήριξη των ΗΠΑ και του διεθνούς ιμπεριαλισμού, και στην ηρωική στάση του Σαλβαδόρ Αλιέντε που υπερασπίστηκε μαχόμενος τα ιδανικά του μέχρι τέλους. Αυτά τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν πριν από 50 χρόνια στη Χιλή αποδεικνύουν πως το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα δεν ανέχεται την παραμικρή παραχώρηση στο λαό που θίγει τα συμφέροντά του, και πως για να εξασφαλίσει η εργατική τάξη, ο λαός τόσο τα άμεσα όσο και τα μακροπρόθεσμα συμφέροντά του, πρέπει να ανατρέψει τον πυρήνα της αστικής κυριαρχίας, την ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, το ίδιο το αστικό κράτος και τους θεσμούς του.

«Η πείρα του διεθνούς κομμουνιστικού και επαναστατικού κινήματος αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για την εργατική τάξη και τους λαούς στο σήμερα, για να γίνουν πιο ικανοί στον αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, φτώχεια, ανεργία και φασισμό, για τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό!», κατέληξε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ