Τετάρτη 9 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΙΝΑ - ΙΝΔΙΑ
Νέο επεισόδιο στη μεθόριο

Συντηρείται η ένταση στην περιοχή Λαντάκ στη μεθόριο Ινδίας - Κίνας, που διαφιλονικούν για την περιοχή, με φόντο και σοβαρές διμερείς αντιθέσεις, παρά τη συνεργασία τους σε ενώσεις όπως οι BRICS.

Ο εκπρόσωπος των κινεζικών Ενόπλων Δυνάμεων, Ζανγκ Σουιλί, δήλωσε πως ινδικά στρατεύματα παραβίασαν τα σύνορα και άνοιξαν πυρ κατά κινεζικής περιπόλου. Οι κινεζικές δυνάμεις έλαβαν «τα απαραίτητα μέτρα για να σταθεροποιηθεί και να τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση», πρόσθεσε ο ίδιος. Κατέληξε δε ζητώντας από το Νέο Δελχί να αποσύρει άμεσα τις δυνάμεις και να αναζητηθούν ευθύνες για τα ινδικά πυρά.

Από τη μεριά της Ινδίας, ο εκπρόσωπος του στρατού, Αμάν Ανάντ, είπε ότι κινεζικές δυνάμεις προσπάθησαν να περικυκλώσουν ινδικό φυλάκιο χρησιμοποιώντας και προειδοποιητικά πυρά στον αέρα, όταν Ινδοί στρατιώτες «τους απέτρεψαν». Ο ίδιος υποστήριξε ότι οι ινδικές δυνάμεις «επέδειξαν τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση» και κατηγόρησε το Πεκίνο για «κατάφωρη παραβίαση συμφωνιών και επιθετικούς ελιγμούς, ενώ ακόμα βρίσκονται σε εξέλιξη επαφές σε στρατιωτικό, διπλωματικό και πολιτικό επίπεδο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ