Τετάρτη 9 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΝΑΒΑΛΝΙ
Συναντήσεις του Γερμανού πρέσβη στο ρωσικό ΥΠΕΞ

ΜΟΣΧΑ - ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

Η Ρωσία επέμεινε και χτες πως όσο ο Αλεξέι Ναβάλνι νοσηλευόταν σε ρωσικό νοσοκομείο δεν είχε εμφανίσει σημάδια δηλητηρίασης, ζητώντας από τη Γερμανία τα αποτελέσματα όλων των ιατρικών εξετάσεων, καθώς η υπόθεση αποκτά νέες διαστάσεις, αναζωπυρώνοντας την αντιπαράθεση ΕΕ - ΝΑΤΟ - ΗΠΑ με τη Ρωσία.

Μάλιστα, οι γιατροί στο νοσοκομείο του Ομσκ, όπου ο Ναβάλνι νοσηλεύτηκε για δυο μέρες προτού μεταφερθεί στη Γερμανία, δήλωσαν πως δεν χρησιμοποίησαν την ειδική μορφή θεραπείας (υπερ-αιμοδιήθηση), ζωτικής σημασίας για τη διάσωση ενός ατόμου που δηλητηριάστηκε με παράγοντα της κατηγορίας «Novichok».

«Δεν χρησιμοποιήσαμε αυτήν τη θεραπεία, επειδή δεν υπήρχε ανάγκη. Αν όντως υπήρχε τέτοια δηλητηρίαση, (ο Ναβάλνι) θα πέθαινε μέσα σε λίγες ώρες», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής τοξικολόγος της Περιφέρειας Ομσκ και της Περιφέρειας της Σιβηρίας, Αλεξάντερ Σαμπάγιεφ.

Χτες, η Γερμανίδα καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για πιθανές συνέπειες στην κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου «Nord Stream 2», μίλησε για «απόπειρα δηλητηρίασης» στην οποία «πρέπει να υπάρξει απάντηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο» (δηλαδή όχι γερμανικό) και πρόσθεσε πως πολλοί στην ΕΕ δεν θα βρουν κάποια σύνδεση μεταξύ της δηλητηρίασης και του αγωγού.

Στο μεταξύ, η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα, ανήγγειλε ότι σήμερα ο Γερμανός πρέσβης στη Μόσχα θα συμμετέχει σε συζήτηση στο ρωσικό ΥΠΕΞ για την υπόθεση Ναβάλνι και κάλεσε τη γερμανική κυβέρνηση «να ανοίξει τα χαρτιά της επειδή σε όλους είναι προφανές ότι το Βερολίνο μπλοφάρει, εξυπηρετώντας βρώμικες πολιτικές σκευωρίες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ