Τετάρτη 9 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΥH
Παρατάθηκαν οι συνομιλίες στο Μαρόκο

Η διαφαινόμενη πιθανότητα σύγκλισης σε ορισμένα ζητήματα φαίνεται πως ενθάρρυνε τις αντιπροσωπείες των αντιμαχόμενων πλευρών της Λιβύης να αποφασίσουν χτες την παράταση, κατά τουλάχιστον ένα 24ωρο, των συνομιλιών που έχουν ξεκινήσει από την Κυριακή στην πόλη Μπουζνίκα του Μαρόκου.

Βασικό θέμα των διαβουλεύσεων είναι η εφαρμογή μιας πιθανής συμφωνίας εκεχειρίας, η οποία είχε ανακοινωθεί στις 21 Αυγούστου αλλά δεν τέθηκε έκτοτε σε ισχύ. Οπως έγινε γνωστό, οι αντιμαχόμενες πλευρές θα συναντηθούν εκ νέου στη Γενεύη από τις 17 έως τις 28 Σεπτέμβρη με ανάλογη ατζέντα.

Οι εξελίξεις στο τραπέζι των διαβουλεύσεων στην πόλη Μπουζνίκα συζητήθηκαν στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν αργά το βράδυ της Δευτέρας οι υπουργοί Εξωτερικών Μαρόκου, Νάσερ Μπουρίτα, και Αιγύπτου, Σάμεχ Σούκρι. Συμφώνησαν ότι πρέπει να βρεθεί «πολιτική λύση μέσω διαλόγου» στη Λιβύη και επιβεβαίωσαν πως θα συνεχίσουν τις επαφές με τον ΟΗΕ, την Επιτροπή της Αφρικανικής Ενωσης για τη Λιβύη και τον Αραβικό Σύνδεσμο.

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάγιο, μιλώντας στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΝΣΑ αναφέρθηκε στη ναυτική αποστολή «Ειρήνη» της ΕΕ ανοιχτά της Λιβύης υποστηρίζοντας ότι είναι μία «απτή απόδειξη» πως η Ευρωπαϊκή Ενωση μπορεί να συμβάλει στην επίλυση της κρίσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ