Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΙΣ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Τη μεγάλη καταστροφή που έπληξε την πόλη της Καρδίτσας και τους κατοίκους της διαπίστωσε ιδίοις όμμασι κλιμάκιο της ΚΕ του ΚΚΕ που με επικεφαλής τον ΓΓ, Δ. Κουτσούμπα, περιόδευσε χτες στην πόλη.

Λάσπη παντού, ολική καταστροφή καταστημάτων, αυτοαπασχολούμενοι και εργαζόμενοι σε απόγνωση, να προσπαθούν νυχθημερόν να καθαρίσουν και να περισώσουν ό,τι μπορούν από τις περιουσίες τους, και ενώ γύρω από την πόλη οι καταστροφές σε καλλιέργειες και ζωικό κεφάλαιο είναι τεράστιες, οδηγώντας μικρούς αγρότες και κτηνοτρόφους σε πλήρες αδιέξοδο. Ζημιές χιλιάδων ευρώ μετράει ο καθένας, το «τελειωτικό χτύπημα» όπως με αγανάκτηση έλεγαν, έπειτα από μια πορεία χρόνων με μεγάλα προβλήματα λόγω κρίσης και πανδημίας.

Κατά την περιοδεία του στο κέντρο της πόλης ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ έγινε δεκτός με θέρμη από τους πληγέντες, που ζήταγαν το αυτονόητο, στήριξη να τα βγάλουν πέρα και να σταθούν όρθιοι τον δύσκολο - όπως φαίνεται - χειμώνα που τους περιμένει.

Το μέγεθος της καταστροφής επιβεβαίωσαν στον Δ. Κουτσούμπα και ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός, ο αντιπεριφερειάρχης Κ. Νούσιος και ο δήμαρχος Καρδίτσας Β. Τσιάκος, κατά τις συναντήσεις που είχαν.

Από τη μεριά του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε πως όλα αυτά καθιστούν επιτακτικά αναγκαία τη λαϊκή παρέμβαση, ώστε άμεσα να παρθούν μέτρα όπως καθαρισμός ποταμών και ρεμάτων, ενίσχυση των αναχωμάτων και άλλα κρίσιμα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, μαζί φυσικά με γενναία μέτρα στήριξης των πληγέντων και αποζημίωσής τους άμεσα στο 100% της ζημιάς που υπέστησαν, μέτρα αποκατάστασης των καταστροφών, αναστολής οφειλών και χρεών, όχι για ένα εξάμηνο αλλά για όσο διαρκεί η κατάσταση αυτή.

Αιτήματα και ανάγκη που αναδείχθηκαν και κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με εκπροσώπους φορέων και πληγέντων στο αίθριο της δημοτικής αγοράς, με την οποία και ολοκληρώθηκε η περιοδεία.

Στο κλιμάκιο του ΚΚΕ συμμετείχαν ο Κώστας Αβραμόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Θεσσαλίας, ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, ο Τάσος Τσιαπλές, μέλος της ΚΕ, ο Νίκος Τέγος, Γραμματέας της ΤΕ Καρδίτσας και μέλος του Γραφείου της ΕΠ Θεσσαλίας, ο Γιώργος Λαμπρούλης, βουλευτής του Κόμματος, και οι δημοτικοί σύμβουλοι Καρδίτσας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Βασίλης Κρανιάς και Πόπη Μπούτα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ