Τρίτη 8 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέα δίκη για τον Ζαχαρία Καρακίτσιο

Συγκέντρωση συμπαράστασης από την ΚΟΘ και τη ΝΕ Πιερίας του ΚΚΕ την Τετάρτη, στις 9.00 το πρωί, έξω από το δικαστικό μέγαρο

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει και πάλι, ο Ζαχαρίας Καρακίτσιος, στέλεχος της ΝΕ Πιερίας του ΚΚΕ και δημοτικός Σύμβουλος Λιτοχώρου, προκειμένου να ανατρέψει την πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση σε βάρος του, με την οποία του «αναγνωρίστηκε» η πράξη αντίστασης ενάντια στους Αμερικανούς κατακτητές που την άνοιξη του 2000 είχαν μετατρέψει την παραλία της Γρίτσας Λιτοχώρου σε πολεμικό ναύσταθμο. Η δίκη θα γίνει αύριο Τετάρτη. Στις 9 το πρωί, της ίδιας μέρας, έξω από το δικαστικό μέγαρο, η ΚΟΘ του ΚΚΕ και η ΝΕ Πιερίας του ΚΚΕ, οργανώνουν συγκέντρωση συμπαράστασης στο διωκόμενο κομμουνιστή.

Ο Ζ. Καρακίτσιος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 10 μήνες φυλάκιση (ποινή χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα), με τις χαλκευμένες κατηγορίες της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών και της παράβασης του άρθρου 45 του Κ.Ο.Κ., επειδή αμύνθηκε στη βάρβαρη εναντίον του επίθεση.

Στις 11 Απρίλη του 2000, δύο μέρες μετά τις βουλευτικές εκλογές, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ απέδειξε για άλλη μια φορά την υποτέλειά της στους Αμερικανούς επικυρίαρχους, μέσα από την επίθεση που εξαπέλυσαν τα κατασταλτικά της όργανα εναντίον των κομμουνιστών που διαμαρτύρονταν για τη διέλευση των ΝΑΤΟικών φονιάδων από το λιμάνι της Γρίτσας. Συγκεκριμένα εκείνη τη μέρα διέρχονταν από το λιμάνι αμερικάνικες δυνάμεις που συμμετείχαν στην άσκηση «Δυναμική Απάντηση 2000», στο Κόσσοβο, και γενικότερα έπαιρναν μέρος στο ματοκύλισμα της Γιουγκοσλαβίας.

Ο Ζ. Καρακίτσιος μαζί με ένα νεολαίο της ΚΝΕ, ξυλοκοπήθηκαν άγρια από δεκάδες άνδρες της Αστυνομίας και του Λιμενικού. Λίγο μετά τις 6 το πρωί, μεταφέρθηκαν αιμόφυρτοι και σιδεροδέσμιοι, στο Αστυνομικό Τμήμα Κατερίνης όπου κρατούνταν μέχρι τις 11.30 π.μ., χωρίς να τους έχει επιτραπεί η επικοινωνία με το δικηγόρο και τους συγγενείς που τους αναζητούσαν.

Με ανακοίνωσή της η ΝΕ Πιερίας του ΚΚΕ σημειώνει: «Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει δείξει δείγματα γραφής κατά το πρόσφατο παρελθόν στην τακτική δίωξης κάθε φωνής που υπερασπίζεται το δικαίωμα και αντιστέκεται στον πόλεμο που οι αμερικανονατοϊκοί πυροδοτούν στην περιοχή.

Η δίωξη του σ. Ζ. Καρακίτσιου, σηματοδοτεί τη νέα εποχή της ευρωζώνης με την όξυνση του αυταρχισμού και των κατασταλτικών μέτρων ενάντια σε όσους αγωνίζονται ακόμη και για την υπεράσπιση των στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων τους.

Οι νέοι αντιδραστικοί νόμοι, που δρομολογούνται, στο όνομα δήθεν της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, θα σημάνουν την ακόμη πιο σκληρή και βάρβαρη επίθεση από όσα μέχρι σήμερα έχουμε δει», προειδοποιεί και καλεί κάθε δημοκράτη πατριώτη, να συσπειρωθεί γύρω από τις επιτροπές υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών για να ακυρωθεί στην πράξη η αυταρχική επέλαση σε βάρος των λαών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ