Τρίτη 8 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ασυνείδητα...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΜΑ, ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ δούλεψε ο κρατικός μηχανισμός κατά τη διάρκεια της τριήμερης κακοκαιρίας. Δούλεψε... τους Ελληνες!

Διότι κανείς δεν αμφιβάλλει ότι υπήρξαν ευσυνείδητοι υπάλληλοι (πυροσβέστες, τεχνικοί της ΔΕΗ κλπ.), που έκαναν καλά τη δουλιά τους και έδειξαν ότι διαθέτουν ευαισθησία και γνώση της ευθύνης τους. Δυστυχώς, όμως, δεν έχουν πολιτική ηγεσία αντάξιά τους.

Ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για την ίδια ηγεσία που δε δίνει ανθυγιεινό επίδομα στους πυροσβέστες και αρνείται να πάρει τα αναγκαία μέτρα υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας, που ζητούν εδώ και δεκαετίες οι τεχνικοί της ΔΕΗ. Ετσι, για να μην ξεχνιόμαστε.

Αρα, λοιπόν, η ευσυνειδησία των υπαλλήλων σε καμιά περίπτωση δεν ξεπλένει την ασυνειδησία των πολιτικά υπεύθυνων. Στοιχειωδώς θα έπρεπε να «ξεπαγώσουν» τους μισθούς αυτών που ξεπάγωσαν την Ελλάδα. Δε νομίζετε;

ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ οικονομικών πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τι να πει κανείς; Εκεί το «πολιτικό χιόνι» έχει φτάσει τα 10 μέτρα και δε θα απεγκλωβιστούν ποτέ. Με το μόνο που φιλοδωρούν οι κυβερνώντες τους δήμους είναι, με ευθύνες.

Οσο για τη Νέα Δημοκρατία που πρώτη - πρώτη βγήκε να ασκήσει κριτική καλά θα κάνει να μπει στον κόπο να μας πει τι γνώμη έχει για όλα τα παραπάνω.

ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΙΡΙΑΛ περί τρομοκρατίας στην Ελλάδα ξανά χτες στην επικαιρότητα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να μιλά για εκπομπές σκοπιμότητας στις Ηνωμένες Πολιτείες.


Γρηγοριάδης Κώστας

Πάλι καλά, πάντως, που ο Κώστας Σημίτης δεν παίρνει και μερικούς «υπόπτους» για ομήρους στο ταξίδι τους στις ΗΠΑ και στη συνάντησή του με τον Τζορτζ Μπους. Θα μπορούσε να εκληφθεί ως κίνηση καλής θέλησης και αλληλεγγύης στον «αγώνα» των Αμερικανών για την πάταξη υποτίθεται του φαινομένου.

Το σίγουρο είναι, πάντως, πως κάθε φορά που εγείρεται τέτοιο θέμα κάτι κακό επέρχεται μετά. Και το μεγάλο ερώτημα είναι τι «αμερικανικά δαιμόνια» θα εισαγάγει ο πρωθυπουργός με την επιστροφή του στην Ελλάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ