Τρίτη 8 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο Κ. Σημίτης στις ΗΠΑ

Κυβερνητική αντίδραση για το CBS

Αναχωρεί σήμερα για τις ΗΠΑ ο πρωθυπουργός, όπου και θα συναντηθεί με τον Μπους. Το ταξίδι πραγματοποιείται σε μια περίοδο που οι τελευταίες εξελίξεις προκαλούν έντονη ανησυχία για το τι «θα βγάλει» αυτή η συνάντηση με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ. Βάσει του προγράμματος, ο πρωθυπουργός αύριο στη Νέα Υόρκη θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, ακολούθως θα επισκεφθεί το σημείο των Διδύμων Πύργων, στη συνέχεια θα συναντηθεί με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας, ενώ επίσης θα γίνει συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν. Την Πέμπτη, θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον όπου θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Ντ. Τσένι, τον υπουργό Εξωτερικών, Κ. Πάουελ, τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζ. Μπους, και, τέλος, τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Ντ. Ράμσφελντ.

Ενδεικτική του κλίματος των πιέσεων εντός των οποίων θα διεξαχθούν οι παραπάνω συνομιλίες - εκτός από την υπόθεση με τους ΝΑΤΟικούς χάρτες αλλά και την εμφανή υποστήριξη των ΗΠΑ προς την Τουρκία (ευρωστρατός κλπ.) - είναι η εκπομπή που μεταδόθηκε προχτές από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS, που, ούτε λίγο-ούτε πολύ, εμφανίζει την Ελλάδα μια χώρα «έρμαιο της τρομοκρατίας»...

Η εκπομπή προκάλεσε χτες την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος ανέφερε ότι «σε καμία περίπτωση δεν ταιριάζει ούτε στο κύρος, ούτε την εμβέλεια αυτού του σταθμού. Πραγματικά - συνέχισε ο Χρ. Πρωτόπαππας - δημιουργούνται σοβαρά ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα που εξυπηρετεί, όταν προσπαθεί να εμφανίσει τη χώρα μας ως δήθεν όμηρο σε μια σειρά ζητήματα ή ότι ταλανίζεται και δε γίνεται κάτι για τη "17 Ν", την ίδια στιγμή μάλιστα που το κανάλι δεν τήρησε ούτε καν ζητήματα της στοιχειώδους δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Είχε πάρει συνέντευξη του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Παπανδρέου, διάρκειας μιας ώρας, και δε μετέδωσε όχι μόνο όλη τη συνέντευξη, αλλά ούτε καν αποσπάσματα κατά τη διάρκεια σχετικής εκπομπής. Υπάρχει - συμπλήρωσε - μια απαράδεκτη επίθεση και στο πρόσωπο του προέδρου της Βουλής. Θεωρώ ότι όλα αυτά δείχνουν ότι προσπαθεί να εξυπηρετήσει κάποιους σκοπούς, που είναι μακριά από την οποιαδήποτε πραγματικότητα και αντικειμενική εκτίμηση των πραγμάτων», κατέληξε ο Χρ. Πρωτόπαππας.

Ας σημειωθεί ότι εντονότατη υπήρξε η χτεσινή αντίδραση και του προέδρου της Βουλής, Απ. Κακλαμάνη, που το CBS έφτασε να τον παρουσιάσει ως «συμπαθούντα τους τρομοκράτες» (!) και ο οποίος σε ανακοίνωσή του χαρακτήρισε «άθλια και ύποπτη» την εκπομπή, που, όπως σημειώνει, «εντάσσεται στη γνωστή προπαγάνδα κύκλων των ΗΠΑ ότι στην Ελλάδα υπάρχουν πολιτικοί που υποθάλπουν την τρομοκρατία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ξεκίνησε νέα μεγάλη τουρκική άσκηση (2019-11-12 00:00:00.0)
Απήργησαν οι εργαζόμενοι στον Τύπο και τα ΜΜΕ (2012-05-30 00:00:00.0)
Τα βασανιστήρια «είχαν έγκριση» (2006-03-08 00:00:00.0)
Αντιδραστικός κατήφορος (2005-08-25 00:00:00.0)
«Αν γίνει πόλεμος» θα σας απαντήσουμε! (2003-01-18 00:00:00.0)
«Οργανωμένο σχέδιο» (2002-02-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ