Πέμπτη 25 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αντιδραστικός κατήφορος

Ο αυξανόμενος, εδώ και χρόνια, ρόλος της θρησκείας, των διαφόρων Εκκλησιών και ειδικά των Ευαγγελιστών - στους οποίους ανήκει και ο Τζ. Μπους - στα πολιτικά και κοινωνικά πράγματα των ΗΠΑ έχει σημειωθεί από πολλούς, ενώ η πολύ μεγάλη πλειοψηφία εκτιμά ότι η επιρροή αυτή είναι αντιδραστικού χαρακτήρα και προσανατολισμού. Και δεν έχουμε διαφορετική γνώμη, αλλά από το σημείο αυτό, μέχρι εκκλησιαστικοί κήρυκες να ζητούν δημόσια από τον Λευκό Οίκο να προχωρήσει στη δολοφονία του Προέδρου της Βενεζουέλας, υπάρχει κάποια απόσταση. Και όμως, έγινε κι αυτό.

Προχτές, από το βήμα του Χριστιανικού Τηλεοπτικού Δικτύου της Βιρτζίνια - ένα από τα δημοφιλέστερα στις ΗΠΑ - ο τηλε-ευαγγελιστής, Πατ Ρόμπερτσον (πρόεδρος του Χριστιανικού Συνασπισμού και πρώην υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος) ζήτησε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, σε ζωντανή εκπομπή, να δολοφονήσει τον Τσάβες. «Εάν φοβάται ότι προσπαθούμε να τον δολοφονήσουμε, νομίζω ότι θα πρέπει να κάνουμε το επόμενο βήμα και να το πράξουμε», δήλωσε ζωντανά ο ευαγγελιστής κήρυκας και σημείωσε: «Ο Τσάβες είναι εχθρός των ΗΠΑ. Η εξάλειψή του θα είναι πολύ οικονομικότερη από την κήρυξη πολέμου».

Να προσθέσουμε, ακόμη, ότι η άκρως προκλητική αυτή προτροπή ακολούθησε μεγάλη έκθεση του επιτελείου ειδήσεων του καναλιού CBS, σχετικά με την αντιαμερικανική ρητορική του Προέδρου Τσάβες και τη σύσφιγξη των σχέσεών του με τον Πρόεδρο της Κούβας, Φ. Κάστρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ