Πέμπτη 25 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ»
Υποταγή στο κλίμα τρομοϋστερίας

Καταψήφισε το ΚΚΕ σχετικό κυβερνητικό νομοσχέδιο

Σε πλήρη συμμόρφωση με το κλίμα της τρομοϋστερίας που καλλιεργούν κυρίως οι ΗΠΑ, η κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή ψήφισε το νομοσχέδιο για την ίδρυση «κέντρου μελετών ασφάλειας» με πρόσχημα τη σύγχρονη μελέτη των φαινομένων της τρομοκρατίας.

Η χώρα μας, τόνισε στην παρέμβασή του στη συζήτηση ο εισηγητής του ΚΚΕ, Ορ. Κολοζώφ, δεν έχει ανάγκη από τέτοιου είδους κέντρα και υπενθύμισε ότι εάν η Ελλάδα αισθάνεται ασφαλής από βομβιστικές ή άλλες ενέργειες αυτό δεν οφείλεται στα τεράστια ποσά που δαπανήθηκαν για την ασφάλεια αλλά είναι αποτέλεσμα των φιλικών αισθημάτων που παραδοσιακά έχει ο ελληνικός λαός προς τους άραβες. Ο βουλευτής είπε ότι οι Ελληνες στήριξαν τους απελευθερωτικούς αγώνες των αράβων, αντιτάχθηκαν στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στην περιοχή και στις μέρες μας στηρίζουν τη δίκαιη πάλη του παλαιστινιακού λαού για τη δημιουργία δικού του κράτους.

Αυτή, συνέχισε, την ευνοϊκή θέση της χώρας κινδυνεύει να καταστρέψει η κυβέρνηση με την πολιτική στήριξης των αμερικανικών σχεδίων στην περιοχή και με την αποδοχή του δόγματος της τρομοϋστερίας. Υπογράμμισε ότι η διατήρηση στρατιωτικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν και η διάθεση διευκολύνσεων για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις μπορεί σε βάθος χρόνου να διαταράξουν το καλό κλίμα που υπάρχει με αυτούς τους λαούς και να διαρρήξει τους φιλικούς δεσμούς μας.

Εκτός των άλλων, είπε, η ίδρυση του συγκεκριμένου «κέντρου μελετών ασφάλειας» ενέχει τον κίνδυνο οι όποιες έρευνες και μελέτες γίνονται να καταλήγουν στην επεξεργασία νέων μεθόδων παρακολούθησης και παραβίασης της προσωπικής ζωής των πολιτών και των προσωπικών τους δεδομένων, όπως δείχνει και εμπειρία από όσα γίνονται κυρίως στις ΗΠΑ και στη Μεγάλη Βρετανία, όπου τα ανθρώπινα δικαιώματα καταπατούνται συνεχώς.

Ο Ορ. Κολοζώφ σχολίασε και την υποκριτική στάση του ΠΑΣΟΚ, που διαφωνεί με το νομοσχέδιο, τονίζοντας ότι προκαλεί κατάπληξη αφού οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ήταν αυτές που εισήγαγαν τη χώρα μας στη νοοτροπία της τρομοϋστερίας και συμφώνησαν με όλες τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Δικαιολογώντας την ανάγκη ίδρυσης του «κέντρου μελετών ασφάλειας» ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γ. Βουλγαράκης, είπε ότι το κέντρο αυτό σκοπό θα έχει τη μεταφορά τεχνογνωσίας σε θέματα ασφάλειας που αποκτήθηκε στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων που έγιναν στη χώρα μας πέρσι. Ισχυρίστηκε δε ότι το συγκεκριμένο κέντρο δεν έχει καμία σχέση με την «αντιτρομοκρατική εκστρατεία» και είπε ότι είναι μύθος ότι για την ίδρυσή του άσκησαν πιέσεις οι ΗΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ