Πέμπτη 25 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΣΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΙ: «Γενναίες αυξήσεις στους συνταξιούχους και στους αγρότες θα εξαγγείλει από το βήμα της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής, υλοποιώντας έτσι τις προγραμματικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης. Οι αυξήσεις στο ΕΚΑΣ και στις συντάξεις του ΟΓΑ θα είναι διπλάσιες του πληθωρισμού, πάνω από 5%» (το πρώτο θέμα στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΟΚΤΑΩΡΟΥ: «Ο πρώτος γύρος των μεταρρυθμίσεων (ασφαλιστικό τραπεζοϋπαλλήλων, ωράριο καταστημάτων και διευθέτηση του χρόνου εργασίας) είχε θετική απήχηση στην κοινή γνώμη και ανέδειξε σοβαρά εσωτερικά προβλήματα στο χώρο του συνδικαλιστικού κινήματος και στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης» (το άρθρο στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ: «Δέσμευση για τη μεταρρύθμιση - ύστερα από διάλογο "μακράς πνοής" - του ασφαλιστικού συστήματος, αλλά και για την αντιμετώπιση των δημοσιονομικών "πιέσεων" που προκαλούν τα ολοένα και διευρυνόμενα ελλείμματα των ταμείων, αναλαμβάνει επισήμως η ελληνική κυβέρνηση με την ετήσια έκθεση για τις συντάξεις που καταθέτει εντός του Σεπτεμβρίου στην ΕΕ (...) Σχεδιάζει να συμπεριλάβει στην έκθεση το στόχο που έχει θέσει η ΕΕ και περιλαμβάνεται στις κατευθυντήριες οδηγίες για την πολιτική στην απασχόληση 2005-2008 προβλέποντας "την αποθάρρυνση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και την αύξηση κατά 5 έτη της πραγματικής μέσης ηλικίας εξόδου από την αγορά εργασίας έως το 2010"» (το ρεπορτάζ στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ: «Το λογαριασμό στους δήμους στέλνει η απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών να μη χρηματοδοτήσει τις νέες αρμοδιότητες που έχουν μεταφερθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και μαζί τις μονιμοποιήσεις των χιλιάδων συμβασιούχων που εργάζονται ως σήμερα στα σχετικά προγράμματα» (η είδηση στο «ΒΗΜΑ»).

ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΙΑ ΤΟΥ: «Ο Κεφαλογιάννης πέτυχε το ακατόρθωτο. Να αυξηθούν οι ναύλοι, αλλά να πέσει η ποιότητα των υπηρεσιών. Να δοθούν επιδοτήσεις για τις άγονες γραμμές, αλλά τα επιδοτηθέντα πλοία να είναι σαράβαλα. Το φετινό καλοκαίρι είχε βαπόρια που δεν έφευγαν, που δεν έφταναν ή που καθυστερούσαν. Ο υπουργός όχι μόνο τα θαλάσσωσε με τις νηολογήσεις, αλλά, όταν στριμώχτηκε, άρχισε να επικαλείται θαλασσοδάνειο για να φτιαχτούν νέα πλοία, το οποίο δεν έχει καν πάρει» (ο Δ. Μητρόπουλος στα «ΝΕΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ