Πέμπτη 25 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι «μικροί» στο στόχαστρο

Γρηγοριάδης Κώστας

Αυτοί που έδειξαν τη μεγαλύτερη ευπιστία στις προεκλογικές υποσχέσεις της ΝΔ και τη βοήθησαν περισσότερο να καταλάβει την κυβερνητική εξουσία, ήταν οι επαγγελματοβιοτέχνες - μικρέμποροι και οι μικρομεσαίοι αγρότες. «Μπαϊλντισμένοι» από το κυνηγητό των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ κι ελπίζοντας να δουν καλύτερες μέρες, έδωσαν την ψήφο τους στη ΝΔ και περίμεναν.

Γρήγορα, όμως, αντιλαμβάνονται ότι οι νέοι κυβερνώντες, όχι μόνο συνεχίζουν την πολιτική των προκατόχων τους, αλλά οξύνουν περισσότερο την επίθεση εναντίον τους. Η κυβέρνηση εξαπολύει, συνεχώς, φορολογικές επιδρομές κατά των ΕΒΕ, αυξάνοντας τις χρεοκοπίες κι αναγκάζοντας ακόμα περισσότερους να βάλουν «λουκέτο» και εντείνει την πολιτική μείωσης του αγροτικού εισοδήματος, οδηγώντας κι άλλους πολλούς μικρομεσαίους αγρότες στο ξεκλήρισμα.

Αυτό, λοιπόν, που μένει στους διωκόμενους μικρομεσαίους της πόλης και του χωριού είναι να συμπαραταχτούν στους αγώνες με την εργατική τάξη, η οποία δέχεται τη λυσσασμένη επίθεση της κυβέρνησης της πλουτοκρατίας, με στόχο την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, τον παραμερισμό των κυβερνήσεων του δικομματισμού και την ανάδειξη της Λαϊκής Εξουσίας, που θα εφαρμόσει μιαν άλλη πολιτική υπέρ των συμφερόντων των λαϊκών στρωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ