Τρίτη 3 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΣΕΙΣΜΟΣ 6,7 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
Συνάντηση της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με τους δημάρχους

Από τη συνάντηση με τον δήμαρχο Ανατολικής Σάμου
Από τη συνάντηση με τον δήμαρχο Ανατολικής Σάμου
Η αντιπροσωπεία του Κόμματος συναντήθηκε με τους δημάρχους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου, Γ. Στάντζο και Αλ. Λυμπέρη αντίστοιχα.

Οπως ειπώθηκε από τον Γ. Στάντζο, δεν υπήρχε πλήρης εικόνα για την κατάσταση, συνεργεία του δήμου είχαν ξεκινήσει τους ελέγχους και ο ίδιος θα ζητούσε την επίταξη ξενοδοχείων. Ανέφερε επίσης ότι η αρχική εικόνα που είχε ήταν πως υπάρχουν ζημιές σε σχολεία, στο λιμάνι και στην παλιά πτέρυγα του γηροκομείου, ενώ μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου, που έγινε και η συνάντηση, ήδη είχαν κατατεθεί 300 αιτήσεις για ελέγχους σε σπίτια.

Ο δε Αλ. Λυμπέρης σημείωσε ότι από τα πρώτα στοιχεία που είχε, το βράδυ της Παρασκευής έμειναν στα οχήματά τους περίπου 400 άτομα, αριθμός που αναμενόταν να αυξηθεί σημαντικά. Ακόμα ότι είχαν στηθεί κάποιες σκηνές στο γήπεδο του δήμου (4 στρατιωτικές και 3 απλές άσπρες), όπου είχαν διαμείνει 80 άτομα, και ότι συνολικά αναμένονταν συνολικά 100 σκηνές (50 για τον ένα δήμο και άλλες τόσες για τον άλλον). Πρόσθεσε πως «έγινε σμπαράλια προς το τέλος του ο νέος μόλος» του λιμανιού και πως μέχρι το μεσημέρι είχαν κατατεθεί 357 αιτήματα για ελέγχους σε κατοικίες.

Από τον Βαγγέλη Μαρούπα και την Μαρία Κομνηνάκα επισημάνθηκε πως είναι φανερό ότι πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εξασφάλιση της διαμονής των οικογενειών που έχουν πληγεί, ενώ έδωσαν έμφαση στο γεγονός ότι μεγάλοι εργασιακοί χώροι, όπως τα σούπερ μάρκετ, λειτουργούν χωρίς να έχει γίνει κανένας έλεγχος, με ό,τι σημαίνει αυτό για την ασφάλεια των εργαζομένων και βέβαια των πελατών.

Από τη συνάντηση με τον δήμαρχο Δυτικής Σάμου
Από τη συνάντηση με τον δήμαρχο Δυτικής Σάμου
Αναφέρθηκαν στην υπόθεση της διαχείρισης των εγκαταλειμμένων κτιρίων που έχουν ερειπωθεί, θέμα που έχει θέσει κατ' επανάληψη η «Λαϊκή Συσπείρωση» στους δήμους και στην Περιφέρεια. Τόνισαν τέλος την άμεση και επιτακτική ανάγκη της χρηματοδότησης για την πλήρη αντισεισμική θωράκιση και προστασία του νησιού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ