Τρίτη 3 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΑΛΑΤΣΙ
Αστυνομική καταστολή και καταγγελίες για τραυματισμό παιδιού

Αγρια αστυνομική βία και αυταρχισμός σε αντιφασιστική συγκέντρωση την Κυριακή στο Γαλάτσι είχαν ως αποτέλεσμα - σύμφωνα με καταγγελίες - ακόμα και τον τραυματισμό ενός 5χρονου παιδιού. Η συγκέντρωση ήταν αρχικά προγραμματισμένη να γίνει στο Νέο Ηράκλειο, ως απάντηση σε συγκέντρωση του μορφώματος του καταδικασμένου ναζιστή για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλ. Κασιδιάρη. Μετά την απαγόρευση των δύο συγκεντρώσεων στο Ηράκλειο, η αντιφασιστική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο Γαλάτσι. Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλονται, η αστυνομία επιτέθηκε στη συγκέντρωση, εγκλώβισε άτομα σε κλειστό χώρο (καφετέρια) και έκανε χρήση χημικών, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του πεντάχρονου με τη μητέρα του.

Από την πλευρά της, η ΕΛ.ΑΣ., με ανακοίνωσή της, «ομολογεί» τη χρήση χημικών, αφού αναφέρει πως «κατά τη διάρκεια των περιστατικών στο κατάστημα, από τις αστυνομικές δυνάμεις έγινε μία φορά χρήση δακρυγόνου αερίου (φυσούνα)», ενώ διαψεύδει την κακοποίηση του πεντάχρονου, λέγοντας ότι «δύο περίπου ώρες μετά από αυτά τα περιστατικά, αναφέρθηκε ότι δύο ανήλικα παιδιά, τα οποία με συγγενικά τους πρόσωπα διέρχονταν εκείνη τη στιγμή (δηλαδή μετά από δύο ώρες) από παρακείμενο σημείο, ανέφεραν ενόχληση στο λαιμό». Σημειώνεται ότι από την καταστολή υπήρξαν τέσσερις τραυματίες (κάτι που επιβεβαιώνεται και από την ΕΛ.ΑΣ.), που μεταφέρθηκαν στον «Ευαγγελισμό». Εγιναν 14 προσαγωγές, από τις οποίες οι 13 (10 άνδρες και 3 γυναίκες) έγιναν συλλήψεις.

Σημειώνεται ότι για την Κυριακή ήταν προγραμματισμένες δύο συγκεντρώσεις με αφορμή τα εφτά χρόνια από τη δολοφονία δύο μελών της Χρυσής Αυγής, οι οποίες, όμως, με απόφαση της Αστυνομίας είχαν απαγορευτεί. Στο Ν. Ηράκλειο, περίπου 50 άτομα που φέρεται να ανήκουν στο μόρφωμα του καταδικασμένου για σύσταση και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, πραγματοποίησαν συγκέντρωση και έφτασαν μέχρι το Νεκροταφείο του Νέου Ηρακλείου, όπου κατά την αποχώρησή τους αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε 10 προσαγωγές, από τις οποίες οι 9 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Υπενθυμίζεται πως το μόρφωμα είχε ανακοινώσει πως δεν θα κάνει συγκέντρωση, μετά τη σχετική απαγόρευση.

Ενταση σημειώθηκε χτες στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όταν συγκεντρωμένοι είδαν την κλούβα που μετέφερε συλληφθέντες από τη συγκέντρωση των ναζιστών της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή στο Νέο Ηράκλειο. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών μέσα στον προαύλιο χώρο των δικαστηρίων. Η αρχή έγινε όταν οι συγκεντρωμένοι προς συμπαράσταση 13 αντιφασιστών είδαν να εισέρχεται στα δικαστήρια το βαν της αστυνομίας που μετέφερε τους 9 χρυσαυγίτες. Αμέσως, άρχισαν να φωνάζουν αντιφασιστικά συνθήματα. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ προχώρησαν σε ρίψη χημικών μέσα στον προαύλιο χώρο των δικαστηρίων, όπου βρίσκονταν πολλοί άνθρωποι, με αποτέλεσμα για λίγη ώρα να επικρατήσει πανδαιμόνιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ