Παρασκευή 13 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Αυξάνονται τα κρούσματα στις φυλακές Διαβατών

Τα κρούσματα στις φυλακές Διαβατών έφτασαν τα 71 ενώ κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρίσκεται από χτες στις φυλακές και διενεργεί τεστ που θα συνεχιστούν και σήμερα Παρασκευή. Το πρώτο κρούσμα στις φυλακές Διαβατών εντοπίστηκε, όπως είναι γνωστό, στις 20 Οκτώβρη, ωστόσο και σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν κρατούμενοι και εργαζόμενοι, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις τους, πέρασαν πολλές μέρες μέχρι να επισκεφθεί τις φυλακές κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και να κάνει τεστ, με αποτέλεσμα να είναι σημαντική πλέον η διασπορά του ιού.

Την ίδια στιγμή, δυσφορία επικρατεί μεταξύ των κρατουμένων, αφού η φυλακή έχει μπει σε καραντίνα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προαυλιστούν. Εφτά ή οχτώ άτομα είναι αναγκασμένα να βρίσκονται στο ίδιο κελί ολόκληρη τη μέρα, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι διαμαρτυρίες. Την έλλειψη μέτρων στις φυλακές για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού έχει καταγγείλει και η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, αναφέροντας πως κρούσματα έχουν καταγραφεί στο 47% των φυλακών της χώρας.

Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί και έχουν γίνει γνωστά κρούσματα COVID-19 σε εργαζόμενους διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων και σε κρατούμενους σε 16 τουλάχιστον φυλακές από τις συνολικά 34 και συγκεκριμένα: Κορυδαλλού, Πάτρας, Αμφισσας, Γυναικείες Φυλακές Θήβας, ΚΑΤΚ Ελεώνα Θηβών, Κασσαβέτειας, Κέρκυρας, Τρικάλων, Γρεβενών, Θεσσαλονίκης, Κομοτηνής, Νιγρίτας Σερρών, Λάρισας, Δομοκού και Χανίων.

Επιπρόσθετα, όπως έχει καταγγελθεί και από τους κρατούμενους, δεν πραγματοποιούνται τεστ ανίχνευσης στις φυλακές σε τακτική βάση, ενώ ακόμη και σε περιπτώσεις όπου υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα δεν γίνονται μαζικά τεστ, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση των Διαβατών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ