Παρασκευή 13 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
Στη Βόρεια Ελλάδα

Συμβολικές κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν έξω από τις πύλες νοσοκομείων και στη Βόρεια Ελλάδα, σε Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Καστοριά, Φλώρινα, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη και Δράμα(για τις συγκεντρώσεις στην Κ. Μακεδονία βλ. το ρεπορτάζ στη σελ. 13).

Στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης έγινε κινητοποίηση μετά το κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Υγειονομικών του ΓΝ Κοζάνης και του ΚΥ Σιάτιστας, έχοντας στο πλευρό τους αντιπροσωπείες εργατικών σωματείων. Απαίτησαν άμεσα μέτρα πραγματικής ενίσχυσης, ιδιαίτερα του προσωπικού της Παθολογικής, των ΤΕΠ και του ΕΚΑΒ που βρίσκεται στα όρια της εξουθένωσης. Παράλληλα, έδωσαν μια πρώτη απάντηση στη μεθόδευση για μετατροπή της Ψυχιατρικής Κλινικής του Μαμάτσειου Νοσοκομείου σε κλινική Covid-19, τη στιγμή που αποτελεί τη μοναδική δημόσια Ψυχιατρική Κλινική σε ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία!

Αντίστοιχη συγκέντρωση έγινε στην πύλη του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Υγειονομικοί, συνδικάτα και φορείς ανέδειξαν την οριακή κατάσταση στο νοσοκομείο αναφοράς της Περιφέρειας, όπου έχουν γεμίσει ουσιαστικά 3 κλινικές με ασθενείς με κορονοϊό, ενώ ταυτόχρονα αυξάνονται τα κρούσματα στο προσωπικό, με αποτέλεσμα την αναστολή της λειτουργίας της Α' Πανεπιστημιακής χειρουργικής κλινικής.

Στο μεταξύ, «εκτός μάχης» τέθηκε το Κέντρο Υγείας Δεσκάτης Γρεβενών, καθώς 13 εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, μαζί με άλλους 7 εργαζόμενους του δημαρχείου Δεσκάτης. Θυμίζουμε πως η Δεσκάτη αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα σοβαρή έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού, καθώς στα τεστ που πραγματοποιήθηκαν στις 5 Νοέμβρη, 3 στα 4 δείγματα βρέθηκαν θετικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Νοσοκομείο Γρεβενών νοσηλεύονται 25 επιβεβαιωμένα και 5 ύποπτα περιστατικά κορονοϊού από τη Δεσκάτη, φτάνοντας στα όρια της πληρότητας στο Νοσοκομείο, το οποίο αναγκάστηκε να συμπτύξει κλινικές (Παιδιατρική, Παθολογική, Καρδιολογική) για να ελευθερώσει κλίνες για ασθενείς κορονοϊού. Το θέμα του ΚΥ Δεσκάτης έφερε στη Βουλή το ΚΚΕ, καταθέτοντας σχετική Ερώτηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ