Παρασκευή 13 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
Οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, Φ. Γεννηματά, παρουσίασε τις προτάσεις του κόμματός της για τη διαχείριση της πανδημίας, με το άγχος να γίνει «πιο αποτελεσματική» η κυβέρνηση. Πρότεινε μεταξύ άλλων προσλήψεις, όχι μόνιμου προσωπικού, μέτρα για να μην «κερδοσκοπούν» ιδιώτες, ενώ απέδωσε τις τεράστιες ελλείψεις στην Υγεία σε «εμμονές και ιδεοληψίες» της ΝΔ. Κατέθεσε επίσης τις προτάσεις και για τη «στήριξη της οικονομίας», καλώντας την κυβέρνηση να «στηρίξει γενναία τις επιχειρήσεις» από το «πρόγραμμα ανάκαμψης».

Ο πρόεδρος της Ελ. Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, αναπαράγοντας τα διάφορα αφηγήματα της κυβέρνησης, έφτασε να αποδώσει «σε λάθος αλγόριθμο στον τουρισμό» την εκτίναξη της πανδημίας, από την προσαρμογή των πρωτοκόλλων στις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων. Ζήτησε «να βρεθούμε όλοι μαζί σε μείζονα ζητήματα» και την παραπέρα στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων, «για να μη χάνει ο κόσμος το ψωμί του». Δεν παρέλειψε και αυτήν τη φορά να ρίξει το εθνικιστικό του δηλητήριο, κάνοντας λόγο για «μαγαζιά των Πακιστανών» που είναι γεμάτα όταν δεν επιτρέπουν «στον Ελληνα να πάει στην εκκλησία» κ.λπ.

Τις δικές του εποικοδομητικές προτάσεις προς την κυβέρνηση κατέθεσε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γ. Βαρουφάκης. Καταρχήν χαρακτήρισε «ασήμαντη συνεισφορά στην ελληνική οικονομία», δηλαδή προς τους επιχειρηματικούς ομίλους, τα ποσά που θα τους δοθούν από το «Ταμείο Ανάκαμψης», ενώ κατέθεσε τους «προβληματισμούς» του για το πώς θα ξεφορτωθούν οι τράπεζες τα «κόκκινα» δάνεια για να συνεχίζουν απρόσκοπτα να παρέχουν τη ρευστότητα που θέλει το κεφάλαιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ