Πέμπτη 19 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Εφυγε» ο σύντροφος Μίλτος Βακαλόπουλος

Η Τομεακή Επιτροπή Νότιου Τομέα Αττικής του ΚΚΕ με μεγάλη θλίψη ανακοινώνει τον αιφνίδιο θάνατο του συντρόφου Μίλτου Βακαλόπουλου και εκφράζει βαθιά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Ο σ. Μίλτος γεννήθηκε στην περιοχή του Ταύρου το 1967 και ήταν γιος του αείμνηστου κομμουνιστή δημάρχου Ταύρου, Παναγιώτη Βακαλόπουλου. Σπούδασε Λογιστική στα ΤΕΙ Μεσολογγίου.

Ως στέλεχος της ΚΝΕ συνέβαλε καθοριστικά στην ανασυγκρότηση της Οργάνωσης, από τη θέση του ως μέλος του ΚΣ και του Γραφείου του ΣΠ Αθήνας, τη δύσκολη περίοδο μετά την κρίση των ετών '89 - '91.

Για πολλά χρόνια εργάστηκε στην «Τυποεκδοτική» ως λογιστής, με μεγάλο αίσθημα ευθύνης, και ταυτόχρονα συνέβαλε αταλάντευτα στους αγώνες του κλάδου του.

Ο σ. Μίλτος τα τελευταία χρόνια εργαζόταν στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

Τη βαθιά της θλίψη και τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του σ. Μίλτου εκφράζει η ΕΠ της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.

Σε συλλυπητήρια ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ σημειώνει τη συμβολή του σ. Μίλτου στην ανασυγκρότηση και ισχυροποίηση της Οργάνωσης: «Ηταν απ' αυτούς τους λίγους στην αρχή, που πάντα θα τιμάμε, γιατί όταν όλα τα έσκιαζε το σκοτάδι της αντεπανάστασης, όταν ο αντίπαλος με σύμμαχο τους κάθε λογής οπορτουνιστές μιλούσε για το τέλος της Ιστορίας και το "παλαιολιθικό" ΚΚΕ, κράτησαν τη "φλόγα" αναμμένη. Ακούραστα όλα αυτά τα χρόνια δούλεψε και ως μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και του Γραφείου του, για να δυναμώσει η ΚΝΕ σε όλους τους χώρους όπου ζει, σπουδάζει και εργάζεται η νεολαία». Η Οργάνωση εκφράζει επίσης τη βαθιά πεποίθηση ότι «όλα αυτά για τα οποία πάλεψε ο σύντροφος Μίλτος, από όποια χρέωση του ανέθεσε το Κόμμα, θα εκπληρωθούν. Υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε αταλάντευτα τον σκληρό μα και συνάμα όμορφο αγώνα για να κινηθεί ο τροχός της Ιστορίας προς τα εμπρός».

Τον Μ. Βακαλόπουλο αποχαιρετούν επίσης με μεγάλη θλίψη το ΔΣ, οι εργαζόμενοι και οι φιλοξενούμενοι του ιδρύματος «Το Σπίτι του Αγωνιστή». Εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια στην μητέρα του, στην σύζυγό του, Βάσω, στα παιδιά του, Παναγιώτη και Γιάννη, και στην αδελφή του, Καίτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ