Πέμπτη 19 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
47 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Παραίτηση αντιδημάρχου της Αθήνας μετά τις κατάπτυστες δηλώσεις της

Χαρακτήρισε «κατσαρίδες και τρωκτικά» τα μέλη του ΚΚΕ

Την άμεση παραίτηση της αντιδημάρχου του δήμου Αθηναίων Αλεξίας Εβερτ για τις «κατάπτυστες δηλώσεις» της ζήτησε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος της Αθήνας. Η Αλ. Εβερτ σε δημόσιο σχόλιό της στο διαδίκτυο χαρακτήρισε «κατσαρίδες και τρωκτικά» (!) τα μέλη του ΚΚΕ που επέλεξαν να τιμήσουν, τηρώντας τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, την 47η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Ολόκληρη η δήλωση του Νίκου Σοφιανού έχει ως εξής: «Η αντιδήμαρχος Αθηναίων Αλεξία Εβερτ, με κατάπτυστες δηλώσεις, χαρακτήρισε "κατσαρίδες" και "τρωκτικά" τα μέλη του ΚΚΕ, που διαδήλωσαν χτες στην επέτειο του Πολυτεχνείου. Αυτοί οι χαρακτηρισμοί δείχνουν το ήθος και το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης που έχουν επιλέξει ορισμένοι από τον χώρο της ΝΔ.

Μετά από αυτές τις άθλιες δηλώσεις, είναι αυτονόητο το αίτημα των δημοτικών συμβούλων του ΚΚΕ για άμεση παραίτηση της συγκεκριμένης αντιδημάρχου του δήμου Αθηναίων».

Την παραίτηση της αντιδημάρχου ζήτησε και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Χτες βράδυ, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, με δήλωσή του χαρακτήρισε «απαράδεκτη πράξη πολιτικής ανευθυνότητας» τη συγκέντρωση του ΚΚΕ, που χτυπήθηκε από την κυβέρνηση θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα των συγκεντρωμένων.

Ακόμα, χαρακτηρίζει «σπουδαίο, αξιοπρεπή και ηθικό άνθρωπο» την αντιδήμαρχό του, που χαρακτήρισε τους συγκεντρωμένους «κατσαρίδες και τρωκτικά»...

Και, τέλος, προφανώς με βαριά καρδιά και κάτω από την κατακραυγή του κόσμου, ενημέρωσε πως ζήτησε την παραίτησή της από τη θέση της αντιδημάρχου... Στην ίδια δήλωση ο Κ. Μπακογιάννης ενημέρωσε ότι η αντιδήμαρχός του εξέφρασε την επιθυμία να παραιτηθεί και από δημοτική σύμβουλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ