Πέμπτη 19 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
47 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
ΣΕΠΟΛΙΑ
Αποκαλυπτική μαρτυρία της μητέρας του 24χρονου που ξυλοκοπήθηκε

Καταγγελία από την ΚΟΒ του ΚΚΕ

Αναβολή για την 1η Δεκέμβρη πήρε η δίκη στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο του 24χρονου φοιτητή και της οικογένειάς του που ξυλοκοπήθηκαν άγρια από ομάδα αστυνομικών της ΔΙ.ΑΣ, προχτές στα Σεπόλια, μετά τη συγκέντρωση δυνάμεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά και στο ΑΤ Κολωνού, για να κληθούν να καταθέσουν οι αστυνομικοί.

Παράλληλα, χτες, η μητέρα που βγήκε από το νοσοκομείο για να βρίσκεται στο δικαστήριο κατήγγειλε αστυνομική βία και περιέγραψε με λεπτομέρειες πώς οι αστυνομικοί ξυλοκόπησαν το παιδί της, την ίδια και την κόρη της.

Η μαρτυρία της είναι αποκαλυπτική και την παραθέτουμε:

«Είναι αδιανόητο να βλέπεις το παιδί κάτω να το λιώνουν, κυριολεκτικά να το λιώνουν, να θέλουν να το σκοτώσουν. Οι διαδηλωτές από τον Σταθμό Λαρίσης πήγαν στο μετρό. Το σπίτι μου είναι 50 μέτρα από το μετρό. Την ώρα που διαλύονταν, τι πιο φυσικό, πήγαιναν στο σπίτι τους και πήραν 2 - 3 φίλους τους με παρότρυνση δική μου για να κάτσουν στο μπαλκόνι. Βλέπω τη ΔΙ.ΑΣ. να τρέχει πίσω από τα παιδιά. Τρέχω και εγώ, λέω "μπείτε μέσα". Μπαίνω στην πυλωτή, η ΔΙ.ΑΣ. μπαίνει μέσα. Πέφτουνε πάνω στον Ορέστη με τρία γκλοπ, τον λιώνανε, τον ισοπεδώνανε. Πέφτω πάνω τους, με σπρώχνουν δύο φορές. Προσπαθώντας να τον σύρουν έξω έσερναν και εμένα από το μπουφάν μου. Βγαίνει το παιδί έξω, εννοείται ότι το μόνο που καταλάβαινα είναι πως σκοτώνουν το παιδί. Η αδερφή του να ουρλιάζει, να φωνάζει. Τους έλεγα "είναι το σπίτι μας, μένουμε εδώ, τι άλλο θα κάνετε; Θα σκοτώσετε το παιδί μέσα στο σπίτι μας;" Τους φώναζα "είμαι η μάνα του, είναι το σπίτι του" και δεν καταλάβαιναν τίποτα».

Ο 24χρονος, Ορέστης Κατής, μέλος του ΝΑΡ, από τα Σεπόλια, κατηγορείται για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό, απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, εξύβριση λόγω και έργω, βία κατά υπαλλήλου και πρόκληση σωματικής βλάβης. Από τα δικαστήρια περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο τον συνέλαβαν και ξυλοκόπησαν τον ίδιο, τη μητέρα και την αδερφή του, ενώ έκανε λόγο για αστυνομικό πογκρόμ και μεταφορά του από το ΑΤ Κολωνού στη ΓΑΔΑ σαν να επρόκειτο για συνθήκες απαγωγής.

Να σημειωθεί ότι ο πατέρας, που επίσης χτυπήθηκε από αστυνομικούς έξω από το ΑΤ Κολωνού, συνεχίζει να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με ισχαιμικό επεισόδιο, αρχικά μάλιστα ήταν φρουρούμενος, ενώ μετά από εντολή εισαγγελέα αποχώρησε η αστυνομική δύναμη. Ο ίδιος και η αδερφή του 24χρονου κατηγορούνται για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, αντίσταση, εξύβριση και απείθεια.

Καταγγελία από την ΚΟΒ Σεπολίων του ΚΚΕ

Την πρωτοφανή βία και αγριότητα από αστυνομικές δυνάμεις που σημειώθηκε στα Σεπόλια καταγγέλλει η ΚΟΒ Σεπολίων του ΚΚΕ, που οδήγησε στους ξυλοδαρμούς και τις συλλήψεις, τονίζοντας: «Η κυβέρνηση, που ήλπιζε ότι θα επιβάλει φίμωτρο και σιωπητήριο, έσπασε τα μούτρα της! Ονειρεύονται πως θα βάλουν στο γύψο τους αγώνες και τις διεκδικήσεις του λαού και της νεολαίας αλλά θα διαψευστούν οικτρά από το οργανωμένο εργατικό - λαϊκό κίνημα!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ