Παρασκευή 27 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΠΕΡΓΙΑ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ 2020
ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΠΡΕΒΕΖΑ
Νέα προσπάθεια καταστολής και εκφοβισμού

Eπεσε στο κενό, κάτω από την αποφασιστικότητα των απεργών και την αλληλεγγύη

Αστυνομικοί εν ώρα δράσης στα Γιάννενα
Αστυνομικοί εν ώρα δράσης στα Γιάννενα
Με περιφρουρήσεις σε μεγάλους χώρους δουλειάς και παρεμβάσεις στα νοσοκομεία της πόλης έστειλαν το απεργιακό μήνυμα το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων και σωματεία της περιοχής, κόντρα στην τρομοκρατία και την καταστολή που συνεχίστηκε και χτες.

Από νωρίς το πρωί, κλιμάκια του Εργατικού Κέντρου και των σωματείων βρέθηκαν έξω από τα πτηνοσφαγεία της «Πίνδου» και του «Νιτσιάκου», καθώς και στο σούπερ μάρκετ της εταιρείας «Μarket In», απαιτώντας μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων.

Εξω από το κατάστημα του «Μarket In», η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές επτά συνδικαλιστών και επέβαλε πρόστιμα σε ακόμα περισσότερους. Παράλληλα, το κτίριο του Εργατικού Κέντρου «περικυκλώθηκε» χτες για ώρες από δυνάμεις της ασφάλειας, της ΟΠΚΕ και των ΜΑΤ.

«Είναι προφανές ότι ο ζήλος της κυβέρνησης και των κρατικών μηχανισμών δεν είναι η "προστασία της υγείας", αλλά η καταστολή των αγώνων, των διεκδικήσεων των εργαζομένων για ζωή, υγεία και δικαιώματα», τονίζει το Εργατικό Κέντρο. «Η φωνή των εργατών δεν φιμώνεται», ήταν η απάντηση των σωματείων που συνέχισαν τις παρεμβάσεις τους σε μεγάλους χώρους εργασίας.

Παράλληλα, μαζί με υγειονομικούς, έγιναν παραστάσεις στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και στο Γενικό Νοσοκομείο «Χατζηκώστα».

Στην Πρέβεζα, συνδικαλιστές σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ προχώρησαν σε συμβολική κινητοποίηση έξω από το σούπερ μάρκετ «Μασούτης», με τις δυνάμεις της αστυνομίας να προχωρούν σε επιβολή προστίμων. «Δεν φοβόμαστε. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει», τόνισε η Γραμματεία του ΠΑΜΕ στην Πρέβεζα.

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας, τέλος, πραγματοποίησε απεργιακές παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς και οργάνωσε αυτοκινητοπορεία στους δρόμους της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ