Τρίτη 8 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ανακοίνωση για τον θάνατο της σ. Αρετής Σκεύη - Μπακιρτζή

Το ΚΚΕ εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για τον θάνατο της σ. Αρετής Σκεύη - Μπακιρτζή, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του Κόμματος, στην οποία αναφέρεται:

«Η σ. Αρετή γεννήθηκε στις 15 Απριλίου 1934, στο χωριό Λια Φιλιατρών Θεσπρωτίας. Ηταν σύνδεσμος στο βουνό μέχρι τον Απρίλη του 1948, όπου έφυγε για την Αλβανία. Εκεί τελείωσε το πρώτο φροντιστήριο επιμόρφωσης δασκάλων. Στην Αυλώνα διορίστηκε νηπιαγωγός και της ανέθεσαν τη φύλαξη 42 παιδιών προσχολικής ηλικίας, όπου τα συνόδευσε στην Ουγγαρία στα τέλη του 1948.

Παρακολούθησε και τελείωσε τα Θερινά Φροντιστήρια Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών της ΕΒΟΠ και έλαβε ελληνικό πτυχίο δασκάλας. Με το πτυχίο αυτό δίδαξε στους παιδικούς σταθμούς του Balatonlelle και του Fehervarcsurgo. Το 1960 έλαβε πτυχίο νηπιαγωγού από την Ανώτερη Σχολή Νηπιαγωγών του Kecskemet. Μετά την αποφοίτησή της εργάστηκε σε ουγγρικό νηπιαγωγείο και στη συνέχεια σε νηπιαγωγείο στην Κοινότητα Ελλήνων του Dohanygyar. Ασχολήθηκε με παιδιά προσχολικής ηλικίας έως τη συνταξιοδότησή της. Παράλληλα με την εργασία της τελείωσε το πρόγραμμα Φιλοσοφίας Νυκτερινού Πανεπιστημίου Μαρξισμού - Λενινισμού και το 1977 το σεμινάριο κατάρτισης ξεναγών. Από τότε αφοσιώνεται επαγγελματικά στην ξενάγηση.

Από το 1969 έως το 1974 προσέφερε ως διερμηνέας στην ΚΕ, η έδρα της οποίας είχε μεταφερθεί στη Βουδαπέστη από τη Ρουμανία.

Η σ. Αρετή ήταν από τα πιο γνωστά και αγαπητά μέλη των Ελλήνων της Ουγγαρίας. Μέχρι το τέλος της ζωής της ήταν ενεργό μέλος της Λέσχης Φίλων του ΚΚΕ. Συμμετείχε ενεργά σε όλη τη δραστηριότητα της κοινότητας των Ελλήνων της Ουγγαρίας, υπήρξε μέλος της χορωδίας "Καρυάτιδες" μέχρι το τέλος της ζωής της.

Η Αρετή Μπακιρτζή παντρεύτηκε τον Χρήστο Μπακιρτζή, τον Μάη του 1951, αγωνιστή στον ελληνοϊταλικό πόλεμο και στη συνέχεια στον ΕΛΑΣ και τον ΔΣΕ και απέκτησαν δύο κόρες, την Κυριακή και την Καλλιόπη.

Η σ. Αρετή ήταν μία ξεχωριστή συντρόφισσα, έμεινε πιστή στις αρχές και τα ιδανικά του ΚΚΕ, έως το τέλος της ζωής της».

  • Την σ. Αρετή «αποχαιρετά» με ανακοίνωσή της και η Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ στην Ουγγαρία, εκφράζοντας θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ