Τρίτη 8 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Απειλές για πειθαρχικές διώξεις επειδή ... νόσησαν!

Απαράδεκτες μεθοδεύσεις από την κυβέρνηση και τις διοικήσεις των νοσοκομείων, αντί να πάρουν μέτρα ενίσχυσης και προστασίας του προσωπικού

Από παλιότερη κινητοποίηση στον «Αγιο Σάββα»
Από παλιότερη κινητοποίηση στον «Αγιο Σάββα»
Να σταματήσουν τώρα οι απαράδεκτες απειλές για πειθαρχικές διώξεις σε βάρος υγειονομικών που νόσησαν από κορονοϊό, απαιτούν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Υπενθυμίζεται ότι σε έγγραφο της 1ης ΥΠΕ, αν και διαπιστώνεται «αυξητική τάση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Covid μεταξύ των εργαζομένων» (υπολογίζεται ότι το 7ήμερο 17 - 24/11 τουλάχιστον 223 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της 1ης ΥΠΕ βρέθηκαν θετικοί), αντί για επείγουσα ενίσχυση με προσωπικό, Μέσα Ατομικής Προστασίας και άμεσο εργαστηριακό έλεγχο του συνόλου των εργαζομένων, για να διαπιστωθεί το μέγεθος της διασποράς και να ληφθούν μέτρα απομόνωσης, η 1η ΥΠΕ καλεί σε επιβολή «πειθαρχικών ποινών», μετακυλίοντας τις ευθύνες στους εργαζόμενους!

Με αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις στις διοικήσεις του νοσοκομείου και της 1ης ΥΠΕ απαντούν οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο «Αγιος Σάββας», απαιτώντας να σταματήσει άμεσα η ΕΔΕ που έχει ξεκινήσει σε βάρος τριών εργαζομένων, επειδή ...νόσησαν με κορονοϊό. Μετά την άρνηση της διοίκησης του νοσοκομείου να αποσύρει την ΕΔΕ, πραγματοποίησαν την περασμένη Παρασκευή (στο πλαίσιο στάσης εργασίας) και χτες παράσταση διαμαρτυρίας στην 1η ΥΠΕ.

Από τη μεριά της, η διοίκηση της 1ης ΥΠΕ αρχικά ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για «παρεξήγηση». Ο εμπαιγμός συνεχίστηκε, λέγοντας ότι θα αποσταλεί «διευκρινιστικό έγγραφο» στη διοίκηση του νοσοκομείου, αφήνοντας όμως ανοιχτό το παράθυρο των διώξεων, λέγοντας πως «ΕΔΕ δεν θα γίνεται αν δεν υπάρχει λόγος».

Χτες στον «Αγ. Σάββα» εντοπίστηκαν νέα κρούσματα σε εργαζόμενους, αυτήν τη φορά στα μαγειρεία, στη σίτιση, στο γαστρεντερολογικό τμήμα και σε μία από τις παθολογικές κλινικές.

Οπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, όταν ζήτησαν να γίνουν τεστ σε όλο το προσωπικό, η απάντηση της διοίκησης ήταν αρνητική επειδή «τεστ έγιναν την προηγούμενη βδομάδα» (!), αρνήθηκε να ενημερώσει για τον αριθμό των κρουσμάτων, ενώ τα θετικά κρούσματα μπήκαν σε καραντίνα κάτω από την πίεση της κινητοποίησης.

Το Γαστρεντερολογικό και η Παθολογική - σύμφωνα με πληροφορίες - έκλεισαν, ενώ η διοίκηση προσανατολίζεται στην ανάθεση σε εργολάβους «για μερικές μέρες» των μαγειρείων και της σίτισης, αγνοώντας το αίτημα να προσληφθούν στις συγκεκριμένες θέσεις όλοι οι υποψήφιοι που έχουν κάνει αιτήσεις στην 1η ΥΠΕ.

«Αντί να απολογούνται αυτοί που εξακολουθούν να μην εξασφαλίζουν ούτε τα αναγκαία Μέσα Ατομικής Προστασίας, φτάνουν στο σημείο να απειλούν με πειθαρχικές κυρώσεις όσους συναδέλφους εκτεθούν ή νοσήσουν από την Covid-19. Aντί να απολογείται ολόκληρη η κυβέρνηση της ΝΔ, που αρνείται ακόμα και την εφαρμογή αναγκαίων μέτρων (π.χ. συστηματικός προληπτικός έλεγχος σε ασθενείς και εργαζόμενους), για να σταματήσει η μετατροπή των νοσοκομείων σε εστίες εξάπλωσης της επιδημίας, πληθαίνουν οι συκοφαντικές επιθέσεις κυβερνητικών στελεχών και φιλοκυβερνητικών εκπροσώπων ΜΜΕ, καθώς και οι απειλές σε βάρος συναδέλφων, γιατί αποκαλύπτουμε την αλήθεια και συνεχίζουμε να διεκδικούμε μέτρα για την προστασία της υγείας όλων των λαϊκών οικογενειών», καταγγέλλει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών Αγίου Σάββα».

Την ΕΔΕ στο νοσοκομείο καταδικάζουν επίσης με ανακοινώσεις τους η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά και το Σωματείο Εργαζομένων «Θριάσιου» Νοσοκομείου.

Το παραπάνω περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο. Είχαν προηγηθεί έγγραφο της διοίκησης του Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας για «κυρώσεις» σε βάρος εργαζομένων «που είχαν επαφή υψηλού κινδύνου εντός του νοσοκομείου», καθώς και οι δηλώσεις του διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, με τις οποίες εγκαλούσε υγειονομικούς που είχαν διαγνωστεί θετικοί στο SARS-CoV-2 «για χαλάρωση και μη τήρηση των μέτρων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ