Τρίτη 8 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΑΣΟΣ
Διακόπηκε η ακτοπλοϊκή σύνδεση Καβάλας - Πρίνου

Διακόπηκαν από 1/12 μέχρι και 4/1/2021 τα δρομολόγια της ακτοπλοϊκής γραμμής Καβάλα - Πρίνος, περιορίζοντας τη σύνδεση της Θάσου με την Καβάλα στην Κεραμωτή. Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες, στο αίτημά τους το οποίο αποδέχτηκε το υπουργείο Ναυτιλίας, επικαλούνται τη μειωμένη επιβατική κίνηση λόγω lockdown.

Σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Θάσου του ΚΚΕ σημειώνει πως για άλλη μια χρονιά, και εν μέσω πανδημίας, οι ναυτιλιακές και η κυβέρνηση «καταδικάζουν τους κατοίκους του νησιού στην πλήρη εγκατάλειψη και αδιαφορία», καθώς «μπροστά στη λογική του κέρδους οι ανάγκες των κατοίκων μετράνε ελάχιστα».

Προσθέτει ότι οι ναυτιλιακές «ταμπουρώνονται» πίσω από τα προνόμια που τους έχουν δώσει όλες οι κυβερνήσεις, όπως και η σημερινή, να καθορίζουν οι ίδιες πόσα δρομολόγια θα υπάρχουν και εγκαταλείπουν το νησί στη μοίρα του, επηρεάζοντας ιδιαίτερα τους νεφροπαθείς, τους ασθενείς με βαριές ασθένειες, ασθενείς που χρειάζονται μεταφορά στο Νοσοκομείο Καβάλας, αλλά και τους υπόλοιπους κατοίκους του νησιού που χρειάζεται να διεκπεραιώσουν τις δουλειές τους σε διάφορες υπηρεσίες, μιας και η πολιτική των αναδιαρθρώσεων έχει κλείσει όλες τις υπηρεσίες του νησιού.

Αναφέρει επίσης πως «η υποκρισία περισσεύει στους βουλευτές της κυβέρνησης, που όψιμα θυμήθηκαν την ασυδοσία των ναυτιλιακών», σχολιάζοντας ότι κυβέρνηση και αστικά κόμματα από τη μία «ψηφίζουν και εφαρμόζουν όλο το νομοθετικό έκτρωμα για τις θαλάσσιες συγκοινωνίες, προσφέρουν στις ναυτιλιακές εταιρείες φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις, απαλλαγή από τις ασφαλιστικές εισφορές και τα λιμενικά τέλη, μειώσεις στις οργανικές συνθέσεις» και από την άλλη «ζητούν συγχωροχάρτι, παριστάνοντας ότι δήθεν ενδιαφέρονται για τα λαϊκά προβλήματα».

Ασυμβίβαστες οι εργατικές - λαϊκές ανάγκες με την κερδοφορία των ναυτιλιακών

Η ΤΕ Θάσου καλεί τα σωματεία και τους φορείς του νησιού να απαιτήσουν με την πάλη τους να προγραμματιστούν άμεσα δρομολόγια στη συγκεκριμένη γραμμή, χωρίς καμία επιδότηση, και να συνδέσουν αυτήν τη διεκδίκηση με την πρόταση για Δημόσιο Εθνικό Οργανισμό Συγκοινωνιών, στο πλαίσιο μιας άλλης εξουσίας, όπου τα πλοία και οι θαλάσσιες μεταφορές δεν θα είναι πια ιδιοκτησία των εφοπλιστών, αλλά δημόσιο κοινωνικό αγαθό που θα λειτουργεί με σκοπό την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών για φθηνές, σύγχρονες και ασφαλείς συγκοινωνίες όλο το χρόνο.

  • Ανακοίνωση - κάλεσμα πάλης ενάντια στην ανάλγητη πολιτική κυβέρνησης και πλοιοκτητών εξέδωσε και το Σωματείο Συνταξιούχων ΝΑΤ Καβάλας - Θάσου.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απαιτούν σύνδεση με την Καβάλα με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες (2023-11-03 00:00:00.0)
Κυβέρνηση - εφοπλιστές αφήνουν το νησί με ελάχιστα δρομολόγια (2020-09-16 00:00:00.0)
«Θύμα» της κακοκαιρίας εξαιτίας της έλλειψης αντιπλημμυρικών μέτρων (2018-11-30 00:00:00.0)
Επιλεκτική δημοσιογραφία σε βάρος των ναυτεργατών (2014-08-08 00:00:00.0)
Αντιδράσεις για την παράδοση της επεξεργασίας στις εταιρείες (2014-01-09 00:00:00.0)
Οι ναυτιλιακές πετσόκοψαν τα δρομολόγια (2007-11-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ