Σάββατο 3 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΑΣΟΣ
Οι ναυτιλιακές πετσόκοψαν τα δρομολόγια

Κινητοποίηση σήμερα από τους κατοίκους. Στο πλευρό τους το ΚΚΕ

Το κυνήγι των εταιρειών για περισσότερα κέρδη και επιδοτήσεις οδήγησε σε κατάργηση των απογευματινών δρομολογίων των πλοίων, που έχει ως αποτέλεσμα τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό των κατοίκων της Θάσου. Ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η επίθεση σε βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων των ναυτεργατών. Αγανακτισμένοι κάτοικοι και φορείς οργανώνουν τον αγώνα τους και απαιτούν επαναλειτουργία των απογευματινών δρομολογίων. Σήμερα, από τις 8 το πρωί θα αποκλείσουν συμβολικά το Πορθμείο της Καβάλας, με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου και της Θασιακής Ενωσης. Στο πλευρό τους βρίσκεται η ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ.

Οι δύο εταιρείες (ΑΝΕΘ και Κοινοπραξία Μητσόπουλου) που έχουν το μονοπώλιο των ακτοπλοϊκών γραμμών Καβάλας - Πρίνου και Κεραμωτής Καβάλας - Λιμένα Θάσου, αντίστοιχα, αφού όλο το καλοκαίρι κερδοσκόπησαν αυξάνοντας μέχρι και 50% τα εισιτήρια, τώρα αποφάσισαν περιορισμό του αριθμού των δρομολογίων.

Η ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει έγκαιρα για τις επιπτώσεις που θα είχε το νέο θεσμικό πλαίσιο για την ακτοπλοΐα (Ν. 2932 του 2001) που τέθηκε σε εφαρμογή στο πλαίσιο της εναρμόνισης της εθνικής με τη νομοθεσία της ΕΕ για τις εσωτερικές θαλάσσιες συγκοινωνίες και απελευθέρωσε πλήρως την ήδη ασύδοτη δράση των εφοπλιστών. Ξεκαθαρίζει ότι «οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες θα μπορούν να εκπληρώσουν τον κοινωνικό τους ρόλο, μόνο όταν η εξουσία περάσει στα χέρια του λαού» και καλεί το λαό να παλέψει για την οργάνωση της ακτοπλοΐας προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων, των ναυτεργατών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ