Σάββατο 3 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΕΣ - ΜΙΚΡΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ
Στο ίδιο μετερίζι με τους εργαζόμενους

Πολύμορφη δραστηριότητα για το Ασφαλιστικό και τα συλλαλητήρια στις 7 Νοέμβρη αναπτύσσει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή, σωματεία και Ομοσπονδίες

Τη μάχη της προάσπισης των ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους και της διεύρυνσης των κατακτήσεων των αυτοαπασχολούμενων, επαγγελματοβιοτεχνών και μικρών εμπόρων, δίνουν σε όλη τη χώρα οι αγωνιστικές δυνάμεις του κλάδου των ΕΒΕ, συντονίζοντας τα βήματά τους με τους εργαζόμενους, ενόψει και των συλλαλητηρίων στις 7 Νοέμβρη. Συνδικαλιστές, σωματεία και ομοσπονδίες των ΕΒΕ ενημερώνουν για τις εξελίξεις και καλούν στις κατά τόπους συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ και στις ξεχωριστές προσυγκεντρώσεις.

Μετά τις αγωνιστικές κατευθύνσεις της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των ΕΒΕ για το Ασφαλιστικό, ξεδιπλώνονται πολύμορφες δράσεις. Με τις ανακοινώσεις της Συντονιστικής στο χέρι, αλλά και με υλικά που έχουν εκδοθεί από τοπικούς φορείς των ΕΒΕ, με περιοδείες συνδικαλιστών στα μαγαζιά και στις βιοτεχνίες, με εξορμήσεις, με προσωπικές επαφές και με μαζικές συσκέψεις, εξαντλείται κάθε μέσο και περιθώριο για την ενδυνάμωση του αγώνα. Τα πρώτα αποτελέσματα εκφράζονται με την είσοδο νέων σωματείων στον αγώνα, με αυξημένες συμμετοχές σε συσκέψεις, με αποφάσεις για τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.

Τα μηνύματα από όλη την Ελλάδα είναι ενθαρρυντικά. Ενδεικτικά, στην Αρτα πραγματοποιήθηκε περιφερειακή σύσκεψη με τη συμμετοχή 50 αντιπροσώπων από 12 πόλεις (Αρτα, Λευκάδα, Αγρίνιο, Παξοί, Λούρο, Αστακό κ.ά.). Στην Καρδίτσα έγινε κοινή σύσκεψη με εργαζόμενους και αγρότες. Στα Ιωάννινα εκτός από την απόφαση της τοπικής ομοσπονδίας των ΕΒΕ για συμμετοχή στην κινητοποίηση και τη σύσκεψη με τα πρωτοβάθμια σωματεία, έχει δοθεί συνέντευξη στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ενώ αναρτούνται και ενημερωτικά πανό.

Στην Καβάλα δημιουργήθηκε τοπική Συντονιστική Επιτροπή στην οποία συμμετέχουν επαγγελματικά και εργατικά σωματεία. Στην Βέροια έγινε πικετοφορία των ΕΒΕ για το Ασφαλιστικό. Στη Σάμο προωθείται η δημιουργία Επιτροπής Αγώνα. Στη Λέσβο, στην Ηγουμενίτσα, στην Κατερίνη, στην Κοζάνη και αλλού, λαμβάνονται αποφάσεις, οργανώνεται η συμμετοχή σε συγκεντρώσεις, ολοκληρώνονται δράσεις.

Σ' αυτά τα πλαίσια, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ΕΒΕ Θεσσαλονίκης διοργανώνει σύσκεψη τη Δευτέρα 5 Νοέμβρη, στις 7 το απόγευμα, στα γραφεία του Συνδέσμου Επιπλοποιών. Ενώ και τα Σωματεία Συνταξιούχων ΤΕΒΕ - ΟΑΕΕ Μακεδονίας, Θράκης, Θεσσαλίας και μεγάλων πόλεων, διοργανώνουν σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 4 Νοέμβρη στις 10.30 π.μ., στην αίθουσα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ