Σάββατο 3 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ
Λάθος πόρτα χτύπησαν οι εργολάβοι

Η χτεσινή συγκέντρωση στα δικαστήρια έδειξε την αποφασιστικότητα των εργαζομένων να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους και το αίμα των συναδέλφων τους

Ασφυκτικά γεμάτος από εργάτες ο διάδρομος των δικαστηρίων Πειραιά στη χτεσινή εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων
Ασφυκτικά γεμάτος από εργάτες ο διάδρομος των δικαστηρίων Πειραιά στη χτεσινή εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων
Νέα σφοδρή επίθεση έχει εξαπολύσει το κύκλωμα εφοπλιστών και εργολάβων, αυτή τη φορά στην «καρδιά» των εργατοτεχνιτών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, που είναι τα ταξικά τους σωματεία. Με βιομηχανία δικαστικών διώξεων προσπαθούν να ανακόψουν τη μεγάλη ταξική συσπείρωση και τη δράση που αναπτύσσουν τα σωματεία, που έχουν ως αποτέλεσμα να αποσπούν κατακτήσεις. Χτες το μεσημέρι, η Ενωση Ναυπηγοεπισκευαστών κατέθεσε, αιφνιδιαστικά, ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, απαιτώντας να χαρακτηριστεί παράνομη η 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει το Συνδικάτο από κοινού με τα άλλα Σωματεία της Ζώνης για την Τρίτη 6 του Νοέμβρη. Η δίκη «στήθηκε» σε λιγότερο από δύο ώρες (!), ενώ η απόφασή της θα βγει την ερχόμενη Δευτέρα.

Η απεργία της Τρίτης κηρύχτηκε γιατί αυτή τη μέρα θα εκδικάζεται άλλη αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της εργοδοτικής Ενωσης σε βάρος συνολικά όλων των σωματείων της Ζώνης, αξιώνοντας το μνημείο που έχουν αναγείρει τα σωματεία μέσα στη Ζώνη να καταστραφεί επειδή καταγγέλλει τα εργοδοτικά εγκλήματα σε βάρος της εργατικής τάξης.

Στη γενικότερη επίθεσή τους, οι εργοδότες της Ζώνης χτύπησαν λάθος πόρτα. Αυτό επιβεβαιώθηκε και χτες. Ο τρίτος όροφος των δικαστηρίων Πειραιά μετατράπηκε σε τόπο συγκέντρωσης, αφού γέμισε ασφυκτικά από εργάτες όλων των ειδικοτήτων της Ζώνης και τις διοικήσεις των σωματείων. Εσπευσαν με τις φόρμες της δουλιάς, με τη μουντζούρα ακόμα στα χέρια και το πρόσωπο να υπερασπίσουν το Συνδικάτο Μετάλλου. Η επόμενη δυναμική απάντηση θα δοθεί με την απεργία της Τρίτης, στο πλαίσιο της οποίας θα γίνουν συγκέντρωση στις 8.30 το πρωί στον Ηλεκτρικό Σταθμό και πορεία στα δικαστήρια. Συνεχίζουν με τη μαζική τους παρουσία στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 7 του μήνα και έπεται συνέχεια.

Στο πλευρό των εργατών της Ζώνης βρέθηκαν εκπρόσωποι των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων και άλλοι, ενώ 12 σωματεία του Πειραιά και τρεις αγωνιστικές παρατάξεις έχουν υπογράψει κείμενο συμπαράστασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ