Σάββατο 3 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΟΤΑ
Στρατηγική συναίνεση πίσω από τη ματαίωση της απεργίας

Σε δυνάμωμα του ταξικού πόλου στο συνδικαλιστικό κίνημα καλεί τους εργαζόμενους η ΔΑΣ ΟΤΑ

Τη μεθόδευση των ηγεσιών ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, που ξεπούλησαν τον κλάδο των ΟΤΑ και επιτρέπουν στην κυβέρνηση τη χρησιμοποίησή του για να διευκολυνθεί η συνολικότερη αντεργατική πολιτική, καταγγέλλει με χτεσινή της ανακοίνωση η ΔΑΣ ΟΤΑ και καλεί τους εργαζόμενους «να εγκαταλείψουν μαζικά τις συνένοχες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες. Να συμπορευτούν με το ΠΑΜΕ και να οργανωθούν δυναμικοί ταξικοί αγώνες που έρχονται σε σύγκρουση με το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής». Πρώτο βήμα σε αυτή την κατεύθυνση η συμμετοχή στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα στις 7 του Νοέμβρη.

Υπενθυμίζουμε ότι οι πλειοψηφίες στις ΠΟΕ ΟΤΑ και ΠΟΠ ΟΤΑ ματαίωσαν, πριν ακόμα ξεκινήσουν, τις απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου αργά το βράδυ της περασμένης Πέμπτης. Ετσι, τονίζει η ΔΑΣ, η κυβέρνηση πέτυχε, χωρίς μάλιστα μεγάλο κόστος, να είναι «ήσυχο» το κίνημα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το επόμενο διάστημα. Τη στιγμή που, εκτός των άλλων, μέσω του «Καποδίστρια 2» τα σχολεία και τα νοσοκομεία θα περάσουν στους δήμους και το χέρι της εργατικής και λαϊκής οικογένειας θα μπαίνει πιο βαθιά στην τσέπη. Θα υπάρξει τοπική φορολογία και οι ελαστικές μορφές απασχόλησης θα γενικευτούν μέσα από την ΤΑ.

Η πλειοψηφία αποδέχτηκε κάποια ψίχουλα στο ειδικό επίδομα και το σχέδιο της κυβέρνησης για τα ΒΑΕ. Σχέδιο το οποίο, αν ψηφιστεί, θα αποτελέσει «μπούσουλα» για το χτύπημα των ΒΑΕ στο σύνολο των εργαζομένων. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πλειοψηφίες αυτές δεν είναι η πρώτη φορά που σταμάτησαν απεργία με πρόσχημα κάποιες δεσμεύσεις ή κάποια ψίχουλα που πήραν. Η ΔΑΣ επισημαίνει ότι μετά την εξέλιξη αυτή είναι ανάγκη «ως εργαζόμενοι να συζητήσουμε ολοκληρωμένα τις εξελίξεις στα Σωματεία μας και να προβάλουμε το ολοκληρωμένο πλαίσιο της ΔΑΣ ΟΤΑ, κάνοντας βήματα μπροστά για ένα καλύτερο αύριο για μας και τα παιδιά μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ