Σάββατο 3 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ
Βρήκαν το πρόσχημα για «διάλογο»

Ματαίωσαν την απεργία που είχαν εξαγγείλει για τη Δευτέρα

Η συμβιβασμένη πλειοψηφία στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ -ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΑΔ (ΣΥΝ) - επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά τον εχθρικό της ρόλο απέναντι στα συμφέροντα των εργαζομένων, ματαιώνοντας την προγραμματισμένη απεργία της ερχόμενης Δευτέρας για τον προωθούμενο διαμελισμό της επιχείρησης και πηγαίνοντας σε «διάλογο» με τη διοίκηση της ΔΕΗ.

Για να κουκουλώσουν τις ευθύνες τους, ισχυρίστηκαν τα μεσάνυχτα της περασμένης Πέμπτης ότι σταμάτησαν την απεργία, γιατί δήθεν συμφώνησαν με τη διοίκηση της ΔΕΗ ότι «δε θα υπάρξει εισήγηση για το διαμελισμό της επιχείρησης» στο ΔΣ της ΔΕΗ στις 13 Νοέμβρη. Αλλά χτες το μεσημέρι, η πλειοψηφία ανακοίνωνε ότι η συμφωνία προβλέπει «την εκπόνηση μελετών για τη διερεύνηση σκοπιμότητας αναδιάρθρωσης της επιχείρησης» και «διαβούλευση με βάση τις προτάσεις των δύο μερών», που θα ολοκληρωθούν εντός 6μήνου. Πουθενά δεν αναφέρεται ότι δε θα γίνει η εισήγηση για την αναδιάρθρωση (το διαμελισμό) στις 13 Νοέμβρη. Μια τέτοια δέσμευση μόνο ρητά μπορεί να αναφέρεται, δεν υπονοείται, δεν ερμηνεύεται. Ομως ακόμα και να υπήρχε, όχι μόνο δε βάζει εμπόδια στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, αλλά τη «νομιμοποιεί» αφού η πλειοψηφία δέχεται να τη συζητήσει.

Η «Αγωνιστική Συνεργασία» καλεί τους εργαζόμενους να βάλουν στην άκρη αυτές τις πλειοψηφίες, να συσπειρωθούν με τις ταξικές δυνάμεις για την οργάνωση και ανάπτυξη των αγώνων τους. Να συμμετέχουν μαζικά στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 7 Νοέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ