Τετάρτη 9 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Ποινές σε εργαζόμενους που διεκδίκησαν Μέσα Ατομικής Προστασίας

Ποινές στέρησης μισθού επιβάλλει η δημοτική αρχή Περιστερίου στους εργαζόμενους που διεκδίκησαν τη χορήγηση Μέσων Ατομικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής, η δημοτική αρχή Περιστερίου επιβάλλει ποινή στέρησης μισθού 5 ημερών σε μέλη της Σωματειακής Επιτροπής του Συνδικάτου και 2 ημερών σε εργαζόμενους στην υπηρεσία Πρασίνου, επικαλούμενη «αδικαιολόγητη απουσία από την εκτέλεση των καθηκόντων τους» και «ανάρμοστη συμπεριφορά εντός και εκτός υπηρεσίας».

«Το αδίκημα που έκαναν οι συνάδελφοι ήταν να προχωρήσουν την 1η του Οκτώβρη σε αποχή από την εργασία τους, μετά από απόφασή τους, διαμαρτυρόμενοι διότι η δημοτική αρχή δεν τους έχει χορηγήσει τα απαιτούμενα Μέσα Ατομικής Προστασίας, αλλά και για τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας», εξηγεί το Συνδικάτο και προσθέτει ότι οι εργαζόμενοι «διεκδίκησαν το δικαίωμά τους να δουλεύουν με ασφάλεια».

Το Συνδικάτο καλεί τα σωματεία του κλάδου να καταγγείλουν την αυταρχική συμπεριφορά της διοίκησης Παχατουρίδη, «που δεν είναι και η μοναδική η οποία διώκει συναδέλφους που διεκδικούν τα δικαιώματά τους». Στηλιτεύει επίσης το γεγονός ότι η πλειοψηφία του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Περιστερίου, «που μέχρι και σήμερα δεν έχει βγάλει άχνα για το γεγονός ότι οι συνάδελφοι καθημερινά διακινδυνεύουν τη ζωή τους για το μεροκάματο», δεν έχει καταγγείλει τις διώξεις σε βάρος μελών της διοίκησής του.

«Η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός δε θα περάσουν», τονίζει το Συνδικάτο και απαιτεί από τη δημοτική αρχή «να πάρει τώρα πίσω την απόφασή της, να μην κόψει ούτε ένα ευρώ από τους συναδέλφους και να προχωρήσει άμεσα στη χορήγηση των ΜΑΠ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ