Τετάρτη 9 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ
Καλούν σε αποχή από τις απαράδεκτες ηλεκτρονικές ψηφοφορίες

Σε αποχή από κάθε διαδικασία διεξαγωγής εκλογών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια με ηλεκτρονική ψηφοφορία καλεί τους εργαζόμενους το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης. Παράλληλα, απαιτεί την αναβολή των εκλογών, μέχρι να υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες για κανονική διεξαγωγή τους, καθώς και την παράταση της θητείας των αιρετών μελών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων μέχρι να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία τους.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από την επέκτασή της στο υπόλοιπο Δημόσιο, ανάλογη προσπάθεια επιβολής ηλεκτρονικών ψηφοφοριών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια είχε κάνει η κυβέρνηση και στους εκπαιδευτικούς, η οποία ακυρώθηκε από την αποχή, που ξεπέρασε το 90%.

Το Σωματείο επισημαίνει ότι «η ηλεκτρονική ψηφοφορία στις εκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων είναι τα "προεόρτια" για την επέκταση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις Γενικές Συνελεύσεις, στην απόφαση για τη λήψη απεργίας και στις εκλογές των σωματείων, είναι η συνέχεια του σχεδίου που ξεδιπλώνεται τα τελευταία χρόνια και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις». Ηλεκτρονική ψηφοφορία σημαίνει «κατάργηση της ιδιωτικότητας και της μυστικότητας της ψήφου, κρατικός έλεγχος και νοθεία, σωματεία - σφραγίδες, απομόνωση των εργαζομένων, ακύρωση κάθε ζωντανής επαφής και συζήτησης».

Αντίστοιχο κάλεσμα ενάντια στις εκλογές - παρωδία απευθύνει και ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων ν. Θεσσαλονίκης. Οπως αναφέρει, «είναι τουλάχιστον τραγελαφικό, ενώ πολλοί συνάδελφοί μας έχουν νοσήσει (κάποιοι κιόλας βρίσκονται στα νοσοκομεία), ενώ βρισκόμαστε σε καθεστώς καραντίνας, ενώ υπάρχουν άδειες ειδικού σκοπού και οι υπηρεσίες υπολειτουργούν, το υπουργείο να εμμένει στη διεξαγωγή των εκλογών (...) Εμείς ως Σύλλογος έχουμε χρόνια τώρα μια ξεκάθαρη θέση, ότι οι εκλογές πρέπει να είναι μια μαζική διαδικασία, ζωντανή, με συμμετοχή των εργαζομένων».

Την προσπάθεια της κυβέρνησης για κρατικό έλεγχο των σωματείων, μέσα και από την επιβολή ηλεκτρονικών ψηφοφοριών για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων, καταγγέλλει και το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης.

Για το ίδιο ζήτημα, η ΔΑΣ Εργαζομένων Δήμου Αθηναίων επισημαίνει ότι η κυβέρνηση «ψήφισε την ηλεκτρονική ψήφο για την εκλογή ανάδειξης των εκπροσώπων των εργαζομένων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των δήμων, με πραξικοπηματική τροπολογία του Θεοδωρικάκου, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης», ενώ τονίζει πως η ίδια θα αποσύρει τα ψηφοδέλτιά της.

Να σημειωθεί ότι μέχρι το τέλος του έτους έχει οριστεί να γίνουν οι εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια στους ΟΤΑ και στο Δημόσιο. Στους δήμους, τις μέρες των εκλογών ορίζουν οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και σε ορισμένες περιοχές είχαν οριστεί να γίνουν αυτές τις μέρες. Το υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε νέα αναβολή, λόγω πανδημίας, μέχρι τις 14/12, διατηρώντας στο τραπέζι το ζήτημα των ηλεκτρονικών ψηφοφοριών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καλούν μαζικά σε αποχή από τις αυριανές ηλεκτρονικές εκλογές (2022-11-04 00:00:00.0)
Δεν κρύβουν τα λόγια τους για την άθλια φαρσοκωμωδία των ηλεκτρονικών εκλογών! (2022-11-03 00:00:00.0)
Σε φιάσκο εξελίχθηκε η ηλεκτρονική ψηφοφορία (2021-06-17 00:00:00.0)
Δεν νομιμοποιούνται οι εκλογές - παρωδία (2020-11-18 00:00:00.0)
Καμία συμμετοχή στις ηλεκτρονικές ψευδοεκλογές (2020-11-03 00:00:00.0)
Για τις εκλογές στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών (2020-10-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ