Τετάρτη 9 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΝΩΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Πολύμορφες παρεμβάσεις για τα δίκαια αιτήματα των βιοπαλαιστών αγροτών

Σε σειρά αγωνιστικών πρωτοβουλιών προχώρησε τις προηγούμενες μέρες η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, απαιτώντας τη στήριξη των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων που πλήττονται από τις επιπτώσεις της πανδημίας και τα γενικότερα προβλήματά τους, που οξύνει η αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων του κεφαλαίου.

Πιο συγκεκριμένα, αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου βρέθηκε στο τοπικό κατάστημα της ΔΕΗ για να διαμαρτυρηθεί στον διευθυντή για την πρακτική των συνεχών κλήσεων από εισπρακτικές εταιρείες, για λογαριασμό της επιχείρησης, σε αγρότες που οφείλουν λογαριασμούς ρεύματος, κυρίως για χωράφια και αγροτικές εγκαταστάσεις.

Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας, αναδεικνύοντας την τραγική κατάσταση για την πλειοψηφία των βιοπαλαιστών αγροτών του νομού. Τόνισε, μεταξύ άλλων, την ανάγκη να προχωρήσουν τα εξής: Η χρηματοδότηση έργων από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για αποκατάσταση ζημιών και αντιπλημμυρική προστασία (αναχώματα) στους ποταμούς Καλέντζη, Ενιπέα και όπου αλλού κρίνεται απαραίτητο. Η αντικατάσταση των κατεστραμμένων αρδευτικών δικτύων του ΤΟΕΒ Ταυρωπού και των υποδομών που υπέστησαν ζημιές στα υπόλοιπα ΤΟΕΒ του νομού. Ειδική μνεία υπήρξε για την κεντρική διώρυγα του ΤΟΕΒ Ταυρωπού, καθώς μεγάλο μέρος της χρειάζεται ανακατασκευή και αν δεν γίνουν παρεμβάσεις σύντομα, απειλούνται με ανυδρία την επόμενη αρδευτική περίοδο περίπου 135.000 στρέμματα καλλιεργειών. Η στήριξη των βαμβακοπαραγωγών με 70 ευρώ το στρέμμα.

Αντίστοιχα, την προηγούμενη Πέμπτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τη διοίκηση του ΕΛΓΑ στη Λάρισα, αναδεικνύοντας τις καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις καθώς και το γεγονός ότι οι αποζημιώσεις αυτές δεν αναπληρώνουν το χαμένο εισόδημα στο 100%, όπως υποστηρίζει ψευδώς η κυβέρνηση.

«Οι απαντήσεις που πήραμε δεν μας ικανοποιούν. Υποσχέσεις και λόγια παρηγοριάς που ακούμε εδώ και πολύ καιρό, όπως η κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων, οι αποζημιώσεις που θα καλύπτουν το χαμένο εισόδημά μας, χωρίς μέχρι τώρα να έχει γίνει τίποτα ουσιαστικό και ολοκληρωμένα. Οι βιοπαλαιστές αγρότες συσπειρωμένοι στους συλλόγους τους, να απαιτήσουν τώρα από την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα του οργανωμένου αγροτικού κινήματος», δήλωσε στον «Ριζοσπάστη» ο γραμματέας της Ομοσπονδίας, Γιάννης Τσιούτρας, μετά από αυτόν τον κύκλο συναντήσεων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με τα τρακτέρ στους δρόμους κλιμακώνουν τον δίκαιο αγώνα τους (2022-12-08 00:00:00.0)
Σήμερα η παράσταση διαμαρτυρίας στον ΕΛΓΑ (2021-06-25 00:00:00.0)
Προετοιμασία πολύμορφων δράσεων για τα οξυμένα προβλήματά τους (2021-01-19 00:00:00.0)
Συμβολική κινητοποίηση με τρακτέρ από Αγροτικούς Συλλόγους (2021-01-06 00:00:00.0)
Οχι άλλος εμπαιγμός στους πλημμυροπαθείς (2020-10-23 00:00:00.0)
Μπήκαν στην πόλη με τρακτέρ! (2012-02-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ